Klopp hekelt column Kieft: ‘Echt niet oké’

Foto: Klopp hekelt column Kieft: ‘Echt niet oké’

Jürgen Klopp is niet blij met een column die Wim Kieft onlangs schreef over zijn assistent-trainer bij Liverpool FC, Pepijn Lijnders. Volgens Kieft ‘teert Lijnders op het goede werk van Klopp’ en ‘probeert hij deels het succes van de club op te eisen’.

Voor wie het nog niet wist: Pepijn Lijnders is samen met Jürgen Klopp grondlegger van het succes van Liverpool. Tenminste, volgens Lijnders zelf”, schreef Kieft. “Hij zorgde voor kromme tenen door continu over ’Jürgen en ik’ te spreken. Hij had het maar over de fijne samenwerking, de openheid van hun relatie en het vertrouwen dat daaruit was ontstaan. Een opzichtige poging om de eer op zichzelf te betrekken of op z’n minst een deel van de eer van de prestaties van Liverpool op te eisen.”

Klopp verdedigt Lijnders

Voetbal International vroeg naar een reactie van Klopp, en kreeg die ook. “Toen ik dat las, dacht ik: Waar heeft hij het over? Ik vond het echt niet oké. Normaal gesproken kan het me niets schelen wat er over ons wordt geschreven, maar hier wilde ik het toch over hebben, zodat we het kunnen uitleggen.”

De Duitser doet normaal amper solo-interviews, maar vond het nu nodig om een uitzondering te maken zodat hij op de bres kon springen voor zijn rechterhand. “In die column werd geschreven dat het niet wij was, maar Klopp. Het was heel complimenteus naar mij toe, alsof het allemaal mijn succes was. Maar nee, dat is niet zo. Dan snap je niet hoe we werken.” Klopp is vooral blij dat hij ‘alles kan delen met de mensen om hem heen’, waaronder Lijnders.  “De beslissingen die ik neem zijn gebaseerd op alle informatie die ik van hen krijg. Dat is één ding. Maar daarbovenop is Pep ook nog eens heel invloedrijk omdat hij zó enthousiast is over de manier waarop we spelen. Daarin stimuleren we elkaar.”

Klopp denkt dat Lijnders ook als eindverantwoordelijke zeker kan slagen, ook al was zijn eerste avontuur in die rol bij NEC (2018) een grote flop. Weet ook Klopp. “Opeens was ik op de hoogte van alle resultaten in de Nederlandse Eerste Divisie. Ik ben nu de namen van de teams vergeten, maar ik checkte continu de uitslagen, opstellingen en dat soort dingen. Ik volgde het op de voet.”

Wint Liverpool vanavond van Benfica? Odd 1.25!

Eens met Klopp?

  • Ja
  • Nee
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie