Klopp laat zich uit over start Slot bij Liverpool

Foto: Klopp laat zich uit over start Slot bij Liverpool

Arne Slot begon vorige week aan de Premier League middels een 0-2 overwinning op Ipswich Town. Zijn voorganger Jürgen Klopp heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse tacticus.

Jürgen Klopp heeft hoge verwachtingen van Arne Slot bij Liverpool

“Ik wil echt dat hij het goed doet, dat de club het goed doet. Ik support hem”, zegt Klopp, die Slot een gespreid bedje aanbood door zijn naam te scanderen tijdens zijn eigen afscheid. “Alles was spontaan. Dat was het de hele tijd. Arne is echt een geweldige trainer. Ik was echt heel blij toen ik hoorde dat Liverpool voor Arne koos. Ik was er niet bij betrokken, zo hoort dat ook niet. Ik ben niet iemand die op de achtergrond aan allerlei touwtjes trekt. Daarvoor is de club te groot en zijn de mensen te goed. Er is veel veranderd sinds ons vertrok”, vervolgt Klopp op ESPN.

“Mijn enige zorg was dat ze een goede trainer zouden krijgen. En ik vond het belangrijk dat ze het snel deden. Met Arne hadden ze al snel een geweldige opvolger gevonden. Een top-, top-, topuitkomst. Zijn spel met Feyenoord sprak me echt aan. En als je zo speelt, dan moeten je trainingen ook wel goed zijn. Dat kan niet anders en daar maakte ik me ook totaal niet druk om. Nu heb ik de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sevilla gezien, die was bij vlagen heel erg goed. En die tweede helft tegen Ipswich Town was ook erg goed.”

Slot meldde zelf al dat Klopp de boel perfect achter had gelaten. “Dat hoeft hij niet te zeggen, dat weet ik”, lacht de Duitser. “Het is niet zo dat ik de deur achter me dichttrok met een diepe zucht van: daar ben ik goed mee weggekomen. Het is echt een goed team, dat kan goed uitpakken, weet hij. (…)  We hebben elkaar één of twee keer gesproken, maar er is niks dat ik hem kan vertellen wat hij nog niet weet. Ik kan hem alleen positieve feedback geven, dat is fijn in het begin. Zijn idee is duidelijk, ik hou van het voetbal dat hij speelt.”

Slot gaat het minstens net zo goed doen als Klopp

  • Eens
  • Oneens
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie