Klopp legt zich neer bij situatie: “Dan is dit het voor ons”

Foto: Klopp legt zich neer bij situatie: “Dan is dit het voor ons”

Liverpool won woensdagavond op bezoek bij West Ham United met 1-2, waardoor het op de zesde plaats in de Premier League staat. Hoewel plaatsing voor de Champions League nog altijd tot de mogelijkheden behoort, wil Jürgen Klopp daar voorlopig niet naar kijken.

Liverpool leeft op

Zijn team is bezig aan een teleurstellend seizoen. Waar het dit voetbaljaar met Manchester City hoopte te strijden voor de landstitel, slaagde Liverpool er voorlopig zelfs niet in om in de top vijf te belanden. Na drie zeges op een rij staat Liverpool echter nog maar een punt achter op Aston Villa.

Manchester United, dat met een vierde plek de Champions League in zou gaan, heeft zes punten meer dan Liverpool. Het team van Erik ten Hag heeft echter nog twee wedstrijden in te halen, waardoor de achterstand naar verwachting groter zal worden. Dat maakt de kans klein dat Liverpool daadwerkelijk in de top vier gaat belanden.

Acceptatie bij Klopp

Klopp heeft de hoop ogenschijnlijk inmiddels ook opgegeven. De hoofdtrainer is tevreden over wat zijn ploeg gedurende de laatste wedstrijden op de mat bracht, maar vindt tegelijkertijd dat het niet het moment is om hoog van de toren te blazen. De komende weken wil hij voornamelijk het fundament leggen voor aankomend seizoen.

“Ik zie nog geen race, omdat we niet in de positie zijn voor een race. Het enige wat we kunnen doen, is voetbalwedstrijden winnen. Als dat andere ploegen onder druk zet, zou dat mooi zijn. Maar wij spelen niet meer tegen ze. Als de ploegen boven ons blijven winnen, is dit het voor ons”, aldus Klopp, die dit weekend tegen Tottenham Hotspur speelt, op de persconferentie.

Heeft Klopp dit seizoen met Liverpool gefaald?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie