Kluivert: ‘Barça wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt’

Foto: Kluivert: ‘Barça wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt’

Ook Patrick Kluivert heeft geen al te hoge pet op van het huidige FC Barcelona. De oud-speler van de Catalanen schat een andere oude liefde van hem, Ajax, dan ook veel hoger in.

Wint Ajax de Champions League? Cash 2100 euro met een inleg van 100 euro bij bet365!

“De wedstrijd van twee weken geleden (tegen Borussia Dortmund, red.) was de mooiste die ik de laatste jaren van Ajax heb gezien”, vertelt Kluivert aan Voetbal International. “Ze hadden Dortmund volledig in de tang. In de aanloop was het Haaland voor en Haaland na, maar ook hij heeft niks kunnen klaarspelen. Niemand bij Dortmund had een antwoord op de creativiteit en de snelheid van Ajax. Het mooie aan dit Ajax vind ik de combinatie van individuele klasse én teamkwaliteit.”

Toch had het Ajax van 1995 wel meer absolute kwaliteit, vindt Kluivert, die bovendien benadrukt dat het destijds een vrijwel uitsluitend Nederlandse selectie was. “Mede daardoor hadden we een grotendeels Nederlands team, met veel jongens uit Amsterdam ook. Los daarvan: hoezeer ik ook heb genoten van de wedstrijd tegen Dortmund, dat is de nummer twee van Duitsland, niet de nummer één. Het is geen Bayern München, geen top van de top. In het seizoen dat wij de Champions League wonnen, versloegen we de bekerhouder AC Milan drie keer. Dat is toch een verschilletje.”

‘Antony spoedig onhoudbaar’

Over flankspeler Antony is Kluivert verder lyrisch. “Ik denk niet dat Ajax hem nog lang kan behouden.” Ook de komst van Sebastién Haller en Steven Berghuis ziet hij als cruciaal. “Vooral van Berghuis vind ik het heel knap hoe hij presteert, na alle shit die hij over zich heen heeft gekregen. Zijn kwaliteiten passen perfect bij het Ajax-spel. Of neem Tadic, de motor van het team. Eigenlijk kan ik het hele elftal opnoemen. Maar Antony springt er voor mij bovenuit.”

De voormalig topspits is benieuwd of Ajax hetzelfde kan laten zien als het écht een absolute topclub treft. “Dan heb ik het niet over Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt, maar ploegen als Manchester City, Liverpool, Paris Saint-Germain.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ajax kan ook van clubs als PSG, City en Liverpool winnen

  • Eens
  • Oneens, dat is te hoog gegrepen
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie