Kluivert velt oordeel over EK van Memphis: ‘Dat is jammer’

Foto: Kluivert velt oordeel over EK van Memphis: ‘Dat is jammer’

De uitschakeling van Nederland in de halve finale van het EK deed ook pijn bij Patrick Kluivert. De voormalig topscorer van Oranje vond de penalty tegen Engeland lachwekkend, leeft mee met de spelers en velt zijn oordeel over Memphis Depay. “Het is heel pittig”, vertelt Kluivert aan SoccerNews.

Interview met Patrick Kluivert over Oranje

Enkele dagen na de verloren halve finale voelt Kluivert nog steeds de teleurstelling van het abrupte einde voor Oranje. “Het is pijnlijk. Ik denk dat dit team veel meer had verdiend. Maar als je die penalty ziet… Dat was in mijn tijd geen penalty, hoor”, lacht de oud-spits als een boer met kiespijn. Kluivert maakte zelf vier eindtoernooien mee en kan zich inleven in het verdriet van de huidige internationals. “Natuurlijk leef ik met ze mee. Ik weet precies wat ze voelen. Het is heel pittig, maar het is onderdeel van het spelletje, helaas.”

Depay viel tegen

Eén van de meest scorende spitsen aller tijden in het Oranje-shirt kijkt natuurlijk met extra aandacht naar zijn opvolgers, in dit geval Memphis Depay. De aanvaller viel tegen en daar kan ook Kluivert niet omheen. “Iedereen heeft zijn mening erover. Het is jammer dat het niet uit heeft uitgepakt zoals hij ook heeft gewild. Maar hij is wel waardevol voor het team geweest.”

Tot slot deelde de oud-speler van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona zijn voorspelling voor de finale van zondag. “Spanje heeft een licht voordeel. Zij verdienen het om te winnen. Engeland heeft ons verslagen, maar de Spaanse spelers zijn individueel beter.”

Moet Memphis mee naar het WK van 2026?

  • Ja, hij kan belangrijk zijn.
  • Nee, liever een nieuwe spits.
4024+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie