Knauwtje voor krediet Van Nistelrooy en de ‘paalwachters’ van Ten Hag

Foto: Knauwtje voor krediet Van Nistelrooy en de ‘paalwachters’ van Ten Hag

De één kreeg donderdagavond een flink pak op zijn broek in Sevilla en de ander gooide hoge ogen met zijn elftal in een andere Spaanse stad: Barcelona. Ruud van Nistelrooy zag zijn grote portie krediet bij PSV ietsjes slinken, terwijl Erik ten Hag bij een sterk Manchester United weer spelers bij de paal moet gaan zetten tijdens corners. Ook al is dat volgens velen ouderwets.

Het was precies vijf minuten na rust in Camp Nou toen de thuisclub een hoekschop mocht nemen. De corner van Raphinha zeilde over alles en iedereen heen waarna de inlopende Barcelona-verdediger Marco Alonso geheel vrijstaand de bal tegen het net kon koppen.

ManU-goalie David de Gea was kansloos, maar dat had meer te maken met het feit dat hij gekozen had om geen medespelers bij de twee palen te zetten tijdens de corner. Had de doelman dat wél gedaan, dan was dit doelpunt in ieder geval niet gevallen. Nou weet ik dat in het moderne voetbal van heden ten dage de ‘paalwachters’ steeds meer verdwijnen, maar wat mij betreft grijpt een toptrainer als Ten Hag hier toch weer op terug.

Twee spelers extra naast de keeper verkleinen immers het doel en kúnnen daarmee goals voorkomen. Voor die keuze hoeft de voormalig Ajax-trainer zich dan echt niet te schamen. Nou denk ik dat hij dat sowieso niet doet, want de geboren Tukker posteerde sleurspits Wout Weghorst tegen de koploper van Spanje ‘gewoon’ op het middenveld van United dat overigens in zijn geheel een sterke wedstrijd speelde.

Krediet

Een tactisch slimme vondst waardoor Weghorst, nooit vies van een kilometertje meer lopen, zich lekker kon uitleven op het middenveld van de grootste club van Engeland. Niemand die kritiek had op deze keuze van Ten Hag, simpelweg omdat hij gezien het vertoonde spel van de laatste weken én de bijbehorende prestaties al behoorlijk wat krediet heeft opgebouwd in Manchester en omstreken.

Dat krediet heeft Ruud van Nistelrooy, gezien zijn imposante carrière als speler en het feit dat hij al jarenlang binnen PSV als trainer actief is, in Eindhoven ook opgebouwd. Toch moet de spits langzaam gaan oppassen dat dit niet steeds gaat afbrokkelen. Een knauwtje gekregen heeft het in ieder geval. De Eindhovenaren werden immers al uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League en door het forse verlies bij Sevilla donderdagavond lijkt een langer verblijf in de Europa League een utopie geworden.

PSV dat al vrij vroeg, niet voor het eerst, niet meer actief is op het Europese toneel, dat hakt erin. Alleen een wonder kan die club volgende week nog redden, al acht ik die kans niet al te groot tegen de geslepen Spanjaarden.

Gaat United doorkomen in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie