KNVB komt met grote Eredivisie-verandering

Foto: KNVB komt met grote Eredivisie-verandering

We kunnen ons natuurlijk allemaal nog het afgelopen EK herinneren. In Duitsland werd er een verandering geïntroduceerd met betrekking tot scheidsrechters (alleen de aanvoerder mocht met een arbiter discussiëren), en die wordt nu één-op-één overgenomen door de Nederlandse voetbalbond (KNVB). In de Eredivisie én op de niveaus daaronder.

KNVB introduceert ‘EK-regel’ in Eredivisie

Op de officiële website maakt de KNVB op woensdagochtend bekend: “Tijdens het Europees kampioenschap (UEFA) en de Olympische Spelen (FIFA) zijn nieuwe richtlijnen toegepast om respectvol gedrag richting de scheidsrechters te bevorderen. Alleen aanvoerders mochten belangrijke beslissingen bespreken met scheidsrechters. Dit is succesvol verlopen en stimuleert sportiviteit op de voetbalvelden. Daarom wordt deze richtlijn met ingang van het seizoen 2024/25 ook toegepast in de Nederlandse competities van zowel het amateur- als betaald voetbal.”

Vier punten

De bond somt op wat dit concreet betekent: “De scheidsrechter geeft tijdens de wedstrijden aan de aanvoerder(s) waar nodig een toelichting op belangrijke beslissingen. De aanvoerder neemt de verantwoordelijkheid door de teamgenoten weg te sturen bij de scheidsrechter. Elke teamgenoot die deze instructies negeert en de scheidsrechter onheus benadert, zich niet respectvol gedraagt of protesteert, ontvangt een gele kaart. Als de aanvoerder de keeper is, moet het team één veldspeler aanwijzen die deze rol op zich zal nemen wanneer de keeper zich niet dichtbij de scheidsrechter bevindt.”

“De aanscherping van de regel wordt op alle niveaus ingevoerd, zowel in het amateur- als het betaald voetbal. Dit betekent dat in alle competities de maatregel toegepast wordt en alle betrokkenen in het voetbal hier mee te maken krijgen”, sluit de KNVB af.

Goede verandering?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1788+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie