Koeman blikt terug op Feyenoord-tijd: “Stoorde me daar het meest aan”

Foto: Koeman blikt terug op Feyenoord-tijd: “Stoorde me daar het meest aan”

Ronald Koeman ging als bondscoach dit seizoen bij de huidige top vier van de Eredivisie op bezoek. Waar Feyenoord en AZ veel indruk op hem maakten, zag hij een duidelijk verschil met de situatie bij Ajax en PSV. Dat vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Bewondering voor Feyenoord en AZ

De oefenmeester was in het verleden bij alle vier de clubs werkzaam, waardoor hij als geen ander weet hoe het er intern aan toe gaat. Bij de Rotterdammers ziet hij een grote verandering ontstaan. Waar hij jaren geleden als trainer van Feyenoord soms creatief moest zijn, ziet het er volgens hem steeds professioneler uit.

“Ik stoorde me het meest aan het trainingsveld aan de overkant van de weg”, herinnert Koeman zich. “In vakanties was het enorm druk met mensen die handtekeningen en foto’s wilden. Feyenoord lag op dat gebied ver achter door financiële onmogelijkheden. Nu is alles aanwezig op het nieuwe trainingscomplex. Je kunt daar goed werken.”

Koeman over Ajax en PSV

Hoewel hij bij Feyenoord een verschil zag met PSV en Ajax, is dit naar eigen zeggen geen kritiek op beide clubs. “Maar het was wel anders. Ik ben ook bij PSV geweest bij Ruud (van Nistelrooij, red.) voor de eerste wedstrijd tegen Ajax. Ik heb veel contact met trainers. We hebben allemaal ideeën en het werkt alleen als de communicatie met de clubs goed is.”

Bij een overwinning van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles pakt het zondagmiddag definitief de landstitel. PSV maakt met een voorsprong van 5 punten op Ajax een grote kans om de tweede plek te behouden, terwijl die laatste club met AZ strijdt voor de derde plek die recht geeft op Europa League-voetbal. De Amsterdammers hebben voorlopig 2 punten meer.

Pakt Feyenoord ook volgend seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie