Koeman getipt: “Tijd om keuzes te maken”

Foto: Koeman getipt: “Tijd om keuzes te maken”

De gasten van het ESPN-programma EK-praat zijn het erover eens dat bondscoach Ronald Koeman door moet selecteren richting het WK van 2026. Volgens Marciano Vink kan Oranje straks heel spectaculair voor de dag komen, maar dan moet Koeman volgens hem wel op zoek gaan naar de nieuwe Lamine Yamal of Nico Williams van Nederland.

Koeman vervangen bij Oranje of doorselecteren?

“Vinden jullie de selectie van Spanje heel veel beter dan die van Nederland?”, vraagt gast Anco Jansen aan de andere aangeschoven gasten. Marciano Vink vindt van wel, maar Jansen stelt dat het nodig is om van bondscoach te wisselen. “Ik ben ervan overtuigd dat we met een Arne Slot of Peter Bosz echt 20 of 25 procent meer uit deze selectie valt te halen. En dat het dan ook nog eens veel leuker is om naar te kijken.”

Nieuwe gezichten in Oranje

Koeman blijft echter aan tot en met het WK van 2026 en Vink is van mening dat ook onder de ervaren oefenmeester Oranje aantrekkelijk voor de dag kan komen. “En aantal spelers zal misschien niet meer geselecteerd moeten worden. En met twee keer Timber (Jurriën en Quinten, red.), Frenkie de Jong, Mats Wieffer, Noa Lang, Crysensio Summerville, zijn er genoeg spelers waar ik naar uitkijk om ze in het Nederlands elftal te zien.”

Volgens Vink zijn ook enkele EK-bankklanten straks rijp voor een basisplaats in Oranje. “Dan heb je ook nog jongens die nu op de bank hebben gezeten, zoals Frimpong, Brobbey, Zirkzee. Ik denk dat het heel spectaculair kan zijn. Maar dan moet je wel ergens een keuzes maken als bondscoach. Ga ik nog steeds heel loyaal zijn naar de gasten waarmee ik ooit succes heb gehaald? Of ga ik proberen nieuwe spelers in te passen, de nieuwe Yamal of Williams?

Moet Koeman vervangen worden?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, Koeman moet gewoon doorselecteren
619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie