‘Koeman gooit ‘Oranje-lievelingetje’ eruit’

Foto: ‘Koeman gooit ‘Oranje-lievelingetje’ eruit’

Het Nederlands elftal kwam met een verfrissende blik voor de dag tegen Bosnië-Herzegovina en Duitsland. Het leverde een 5-2 overwinning en een 2-2 gelijkspel op. Koeman gaf Joshua Zirkzee een basisplaats in het eerste duel, terwijl Brian Brobbey zich mocht bewijzen in het duel met de Duitsers. Beide spitsen slaagden met verve en dus is het de vraag of het tijdperk Memphis Depay nu bij Oranje voorbij is.

Brobbey en Zirkzee staan klaar om Depay op te volgen in Oranje

Depay rondde deze week zijn transfer naar het Braziliaanse Corinthians af, maar het is de vraag hoe de dertigjarige aanvaller het er daar vanaf gaat brengen. Ook al staat Depay hoog in het vaandel bij Koeman, de spits zal nu wel moeten leveren. Daarbij is de vraag of de Braziliaanse competitie ook interessant genoeg is, al vertelde Koeman dat op een persmoment nog wel zo te vinden.

In ieder geval hebben Zirkzee en Brobbey volgens oud-international Regi Blinker aangetoond klaar te zijn om Depay op te volgen. Blinker vertelt in De Telegraaf te genoten hebben van het optreden van de Ajax-spits tegen Duitsland. “De conclusie is helder: Met Brobbey in deze vorm in de spits bij het Nederlands elftal zijn we zeker niet minder dan met Zirkzee. Ik vond hem prima spelen, volwassen ook tegen de brute kracht van zijn tegenstander Jonathan Tah. Hij was altijd aanspeelbaar en hij koos zijn momenten voortreffelijk.”

Laat Koeman Depay vallen?

Blinker stelt dat Koeman is begonnen met doorselecteren en dat het mogelijk ook gevolgen kan hebben voor Depay. “Hij wilde allebei de spitsen in twee interlands aan het werk zien. Door te kiezen voor nagenoeg hetzelfde elftal maakte hij duidelijk dat hij naar een vaste kern toe wil en een elftal in zijn hoofd heeft. Het is duidelijk dat de bondscoach ook echt aan het doorselecteren is nu. We moeten afwachten hoe het Memphis Depay vergaat in Zuid-Amerika, maar het zou niet raar zijn als in deze periode de eerste stappen zijn gezet naar de nieuwe spitsen van Oranje.”

Moet Koeman Depay niet meer oproepen?

  • Ja, die heeft Oranje niet meer nodig
  • Nee, die moet straks weer in de spits staan bij Oranje
11581+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie