Koeman had Neeskens als grote idool: “Als jongetje op straat wilde ik hem zijn”

Foto: Koeman had Neeskens als grote idool: “Als jongetje op straat wilde ik hem zijn”

Ronald Koeman heeft vol bewondering gesproken over Johan Neeskens. Maandag kwam het droevige nieuws naar buiten dat het icoon uit de Nederlandse voetbal is overleden op 73-jarige leeftijd.

Ronald Koeman vertelt mooie verhalen over zijn idool Johan Neeskens

De topspeler en -coach van weleer overleed onverwachts. Iets later op de maandag sprak Koeman er over op de persconferentie van Oranje. “Als klein jongetje voetbal je op straat, die wilde Cruijff zijn, die wilde Van Hanegem zijn. Ik wilde Neeskens zijn. Zijn stijl sprak me enorm aan. Zijn strijd bijvoorbeeld. En hij was ook een grote penaltyspecialist. Later leerde ik hem nog beter kennen, tijdens de trainerscursus. Hij had verschillende kleuren pennen. Dat deed hij met blauw, dat met zwart. Een leuke tijd.”

“Hij was een nuchtere man, prima om mee te werken. Een geweldige gozer. Dat WK 1974, toen kwam Oranje op de kaart. Maar Neeskens is ook enorm geliefd in Barcelona”, verwees Koeman naar de link die ze allebei met FC Barcelona hadden.

Overwinnen van tegenslagen

Wat heeft hij geleerd van Neeskens? “Op afstand natuurlijk dat hij tegenslagen overwon, binnen en buiten het veld. Erwin heeft natuurlijk samengespeeld met hem bij FC Groningen. Er was wel een periode dat hij het moeilijk had met van alles. Het was een karaktermens, daar houd ik van. Als coach bereidde hij dingen tot in detail voor. Hij had een goede energie naar spelers toe.’

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie