Koeman heeft handen vol aan Oranje-dissonant: “Slechtste man van het veld”

Foto: Koeman heeft handen vol aan Oranje-dissonant: “Slechtste man van het veld”

Kenneth Perez zag dat Ronald Koeman tijdens Nederland – Schotland (4-0) voortdurend bezig was met het juist positioneren van Xavi Simons. De aanvaller van RB Leipzig vulde dat niet behoren in, meent de analist.

Xavi Simons weet opnieuw niet te overtuigen bij het Nederlands elftal

Perez zag de Schotten vrijdagavond erg sterk starten. In het eerste half uur werd Oranje ‘van het kastje naar de muur’ gespeeld, aldus Perez. “Ik had niet gedacht dat Schotland zo goed kon zijn. Nederland had daar eigenlijk geen antwoord op. In balbezit was het heel pover, ook doordat het veld heel klein werd gemaakt door Simons, die niet goed speelde”, zei de ESPN-analist.

‘Hij liep en stond verkeerd’

Vooral Simons kon Perez niet bekoren. “Hij was misschien wel de slechtste man op het veld. Hij liep constant naar de binnenkant. Hij deed een keer mee aan de opbouw, toen hij bij het eigen zestienmetergebied stond. Hij moet natuurlijk voorin staan. Zo werd het heel moeilijk om te voetballen voor Oranje.”

Koeman onthulde voor de aftrap het tactische plan: Simons (op papier rechtsbuiten, red.) moest meer naar het centrum trekken, zodat Jeremie Frimpong er aan de rechterkant overheen kon denderen. Dat pakte niet uit zoals gehoopt. “Koeman zat ook tijdens de wedstrijd te roepen: ‘Xavi’ Hij gebaarde naar Simons om het veld breder te maken. Als je een vrije rol geeft aan een buitenspeler die eigenlijk geen buitenspeler is, kun je er vergif op innemen dat hij alleen in het midden te vinden zal zijn.”

Simons weet in zijn interlandcarrière vooralsnog een stuk minder zijn stempel te drukken als in clubverband. Ook tijdens zijn elfde interland lukte het de oud-PSV’er om niet te scoren. Tegen Duitsland krijgt Simons een nieuwe kans om van de hatelijke nul af te komen.

Zou jij Xavi momenteel in de basis zetten?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Nee, haal hem er uit!
921+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie