Koeman maakt Oranje-selectie bekend: drie debutanten

Foto: Koeman maakt Oranje-selectie bekend: drie debutanten

Ronald Koeman heeft de selectie voor de belangrijke duels in de EK-kwalificatie tegen Griekenland en Ierland bekendgemaakt. De bondscoach heeft ervoor gekozen om drie debutanten op te roepen.

Belangrijke keuzes Koeman

Voor de oefenmeester kwamen een aantal blessures bepaald niet op het juiste moment. Zo leek Justin Bijlow onder Koeman een vaste plek onder de lat te krijgen, maar raakte de doelverdediger opnieuw geblesseerd. Ook Memphis Depay, die het Nederlands elftal de voorbije jaren vaak heeft geholpen, kreeg afgelopen maand te maken met een kwetsuur.

Jurriën Timber en Steven Bergwijn haakten eveneens af. De centrale verdediger verdiende een overstap richting Arsenal, waar hij veel vertrouwen kreeg. Een flinke blessure gooide echter roet in het eten. Ajax-aanvoerder Bergwijn moet ook vanaf de kant toezien. Met Sven Botman en Tyrell Malacia meegerekend, moest Koeman dan ook een aantal belangrijke keuzes maken.

Drie debutanten bij Oranje

Micky van de Ven is de eerste debutant. Na zijn uitstekende periode bij VfL Wolfsburg verdiende hij deze zomer een transfer naar Tottenham Hotspur, waarbij hij direct een basisplaats afdwong en een goede indruk achterliet. Ian Maatsen en Quilindschy Hartman zijn de andere twee nieuwelingen. Waar Maatsen een ijzersterke voorbereiding bij Chelsea achter de rug heeft, maakt Hartman zich op voor zijn tweede seizoen bij Feyenoord.

Steven Berghuis keert terug in de selectie, wat ook geldt voor Bart Verbruggen. Georginio Wijnaldum en Brian Brobbey ontbreken dan weer. De aanvallende middenvelder kan bij Paris Saint-Germain niet rekenen op veel speeltijd. Brobbey speelt dan wel bij Ajax, maar maakte vooralsnog weinig indruk op Koeman.

Maakt Koeman begrijpelijke keuzes?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie