Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman spaart Oranje-internationals: “Anders kapot gemaakt”

Foto: Koeman spaart Oranje-internationals: “Anders kapot gemaakt”

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen prijst Ronald Koeman met de manier waarop hij is omgegaan met de teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk. De bondscoach van Oranje koos ervoor om een dag later de wisselspelers een oefenduel te laten spelen en gaf de spelers donderdag vrijaf.

Verheijen prijst Koeman om aanpak Oranje-internationals na nederlaag tegen Oostenrijk

Oranje maakte tegen Oostenrijk een lamlendige indruk en dus werd er nadrukkelijke geroepen om een harde aanpak van de Oranje-internationals. Verheijen vertelt in De Telegraaf dat Koeman juist goed heeft gehandeld. “Heel verstandig. Dat hij het zo kan doen is luxe, want normaal gesproken heb je op een EK geen week de tijd tussen twee wedstrijden.”

De zogeheten familiedag moet volgens Verheijen ook niet onderschat worden op een eindtoernooi. “Als je voor Nederland speelt, ben je altijd in – zoals ik het noem – verhoogde staat van Oranje-paraatheid. Zonder het zelf door te hebben, worden de hersenen chronisch belast door de hyperfocus, waarbij alles de hele dag in het teken van het voetbal staat. Dan kun je, waarmee altijd de draak wordt gestoken, gaan paintballen of disco-bowlen, maar dan sta je nóg tussen je teamgenoten en kom je nog steeds niet eventjes los van het EK. Alleen met de familie is vele malen meer ontspannen. De familiedag is voor het herstel van het brein.”

Mentale aspect belangrijk voor Oranje-internationals

Volgens Verheijen is heel verstandig dat Koeman dergelijke dagen heeft ingelast, omdat het anders een negatief effect kan hebben op de mentale gesteldheid van de spelers. “Als hij de spelers had aangepakt, zoals een deel van de fans wilde, dan had hij Oranje kapot gemaakt. Stel dat jij vanavond tien kilometer hardloopt, de tijd tegenvalt en ik je morgen aan een keiharde straftraining onderwerp, dan doet dat je heel veel kwaad. Onverstandig dus.”

Is het goed dat Koeman de Oranje-internationals even ontlast heeft?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, Koeman had ze hard aan moeten pakken
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie