Koeman wijst naar Xavi: “Totaal onnodig”

Foto: Koeman wijst naar Xavi: “Totaal onnodig”

Uiteindelijk won het Nederlands elftal natuurlijk met 5-2 van Bosnië & Herzegovina en dat is een mooie uitslag, maar bij vlagen maakte Oranje het zichzelf wel heel erg moeilijk. Er vielen twee tegendoelpunten, die volgens bondscoach Ronald Koeman ‘totaal onnodig’ waren.

Ronald Koeman vertelt over fouten Xavi Simons en Matthijs de Ligt

De oefenmeester analyseert bij de NOS: “De eerste tegengoal is natuurlijk totaal onnodig, want Xavi (Simons, red.) staat eigenlijk bij hun linkermiddenvelder… en loopt weg. Dat onderdeel kunnen wij echt veel beter doen.” Dus Simons had dit op moeten lossen: “In eerste instantie wel, want hij staat bij hun linkermiddenvelder.”

Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt zagen er echter ook niet heel goed uit: “Ja, oké. Maar, en daar hebben we het ook vaak over, de man aan de andere kant moet de binnenkant verdedigen. Maar in tweede instantie staan we centraal ook niet goed. Als Xavi in dit geval bij zijn man blijft, wordt hij nooit aangespeeld. Maar nogmaals: het centrum staat ook niet goed als de tweede pass komt.”

“Dit mag niet”

En het andere tegendoelpunt, waarbij De Ligt in de fout ging? “Ik denk dat Matthijs ook beseft dat hij hier verkeerd staat. Je ziet het ook aan zijn houding, hij denkt: die is voor de keeper. Maar dit mag niet… Fouten zijn natuurlijk onderdeel van het voetbal. En ik vind het onterecht om daar een grote hype van te maken.”

Joshua Zirkzee maakte juist een goede indruk, al speelt hij niet tegen Duitsland. Dan staat Brian Brobbey namelijk in de basis, onthulde Koeman al eerder. Heeft hij daar nu spijt van? “Nee. Hij deed het heel goed, maar ik wil beiden zien vanaf het begin. En de keuze ‘waarom Joshua nu en Brian dinsdag’ heeft ook te maken met de tegenstander. Ik denk dat we in de omschakeling tegen Duitsland veel hebben aan de snelheid van Brobbey.”

Was het een fout van Xavi?

  • Ja
  • Nee
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie