Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kökçü erkent: “Dat doet je iets”

Soccernews

Als opvolger van Jens Toornstra is middenvelder Orkün Kökçü dit seizoen de vaste aanvoerder van Feyenoord. De Turk kreeg de band nadat doelman Justin Bijlow bedankte, omdat hij zich liever op zijn eigen ontwikkeling wilde focussen.

“Dat maakt mij ontzettend trots”, reageert Kökçü op zijn nieuwe rol, in het Algemeen Dagblad. “Dat ik van deze club aanvoerder mag zijn. Ik ben vanuit de eigen jeugd doorgestoten tot het eerste elftal en als je dan de aanvoerdersband mag dragen, dan doet dat je iets.”

“Ik zie het zelf als een fase in mijn loopbaan dat ik het juiste voorbeeld moet geven aan het team. In wedstrijden is het door blijven gaan, aanjagen. Dat is binnen de lijnen. Buiten de lijnen geef ik bijvoorbeeld aan de jongens door als er een meeting is. Het seizoen is pas net begonnen, we zullen zien wat er allemaal nog meer bij komt kijken.”

Nieuwe Europese campagne

Donderdagavond neemt Feyenoord het in de Europa League op tegen Sturm Graz. “Na die reeks in de Conference League van vorig seizoen was het aanvankelijk best zwaar om die nederlaag in de finale te verwerken. Maar achteraf gezien mag je best concluderen dat we een fantastisch jaar in Europa achter de rug hebben. Als je daar aan terugdenkt, geeft dat toch een heerlijk gevoel. Er zijn nog een paar spelers over die erbij waren in Marseille en Tirana, die hebben ervaren hoe mooi het is om ver te komen. Dat willen we weer. Wij zijn er echt op gebrand om opnieuw ver te komen met deze nieuwe groep. We zijn jong, maar hebben enorm veel kwaliteit”, aldus Kökçü tot slot.

TIP: Een doelpunt van Kökçü tegen Sturm Graz levert bijna drie keer je inleg op bij Unibet!

Kokcu is de juiste aanvoerder

  • Eens
  • Oneens
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie