Kökcü naar Europese top? “Echte leider geworden”

Foto: Kökcü naar Europese top? “Echte leider geworden”

Jens Toornstra kijkt met extra interesse naar het aanstaande kampioenschap van Feyenoord. De middenvelder speelde jarenlang in Rotterdamse dienst en maakte destijds onder meer Orkun Kökcü van dichtbij mee.

Complimenten voor Kökcü

Waar het Turkse talent dit voetbaljaar tot de smaakmakers van het team van Arne Slot behoort, was dat in zijn periode nog anders. Toornstra kan zich herinneren dat Kökcü toen zeer jong was, maar het was volgens hem direct duidelijk dat hij veel talent met zich meebracht. Voor de leider van FC Utrecht is het dan ook een opluchting dat dit eruit is gekomen.

“Natuurlijk zie je de potentie in een speler, maar het komt er ook heel vaak niet uit”, stelt Toornstra tegenover ESPN. “Bij hem komt dat er nu, zeker onder deze trainer, fantastisch uit. Dat heeft hij aan de trainer, maar ook aan zichzelf te danken. Als je hoort wat hij er buiten het veld in stopt en hoe hij bezig is met zijn ontwikkeling, dan vind ik dat hij het verdient.”

Ontwikkeling bij Feyenoord

Mede vanwege de uitstekende vorm van Kökcü pakt Feyenoord hoogstwaarschijnlijk binnen een afzienbare tijd de landstitel. Daarnaast kwam het tot de kwartfinale van de Europa League en halve finale van de KNVB Beker. De aanvoerder van Feyenoord krijgt van Slot een belangrijke rol in het spel van de Rotterdammers.

Naar verluidt zijn verschillende buitenlandse clubs serieus geïnteresseerd in zijn diensten, waardoor een transfer deze zomer in de lucht hangt. Toornstra denkt dat hij daar klaar voor is. “Hij is echt een leider geworden. Hij kan het tempo van de wedstrijd helemaal in z’n eentje bepalen. En dat op die leeftijd. Dat is heel knap.”

Verliest Feyenoord op bezoek bij Excelsior?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Kökcü klaar voor de Europese top?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie