Koning Kuijt ziet in verte al uitgang

Foto: Koning Kuijt ziet in verte al uitgang

Oud-international Dirk Kuijt (44) maakte afgelopen seizoen een succesvolle herstart van zijn trainerscarrière door met Beerschot naar de Belgische hoogste klasse te promoveren. Inmiddels is van die vreugdetaferelen nog maar weinig over en dreigt de Katwijker alweer van zijn sokkel te gaan donderen.

Inside: oud-international Dirk Kuijt moet bij Beerschot opnieuw vrezen voor vroeg vertrek

Even rust. Of is het stilte voor de storm geweest? Omdat ook de Belgische competitie stillag in verband met de interlands voor de Nations League, hoefde het Antwerpse Beerschot de voorbije anderhalve week officieel niet aan de bak. Niet spelen betekent ook, hoe cru dat is, niet verliezen voor de Belgische traditieclub.

Vol goede moed was Kuijt enige tijd geleden nog begonnen aan de Jupiler Pro League. De feestjes na de promotie waren gevierd, de ex-Feyenoorder en voormalig spits van Liverpool was bedolven onder de schouderklopjes. Die overigens heel erg welkom waren nadat zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een betaald voetbalclub in Den Haag op een debacle was uitgedraaid.

Wespennest bij ADO Den Haag

Tijdens zijn tijd als technische man bij ADO bleek de oud-aanvaller terecht te zijn gekomen in een groot wespennest, waarin eigenlijk alleen maar sprake was geweest van onrust en brandjes blussen door Kuijt. Uiteindelijk volgde na enige tijd bungelen voor hem dan toch het congé, iets wat eigenlijk niet te voorkomen was.

Een tweede kans volgde, bij Beerschot dus. Toen Kuijt aangesteld werd, streed die club al volop mee om promotie naar het hoogste voetbalniveau. Die missie slaagde dus, waarna de champagne ontkurkt kon worden. De held die ‘zijn’ Feyenoord enkele seizoenen geleden als speler nog het kampioenschap in De Kuip had bezorgd, twijfelde daarna of hij langer trainer bij Beerschot wilde gaan blijven.

De twijfelende held

“Na het behalen van de promotie en het kampioenschap bleef het inderdaad behoorlijk lang stil. De coaches en spelers wisten niet zo goed wat er met de club ging gebeuren. Ik ben uiteindelijk voor twee weken op vakantie vertrokken”, liet Kuijt zich daarover in media bij onze zuiderburen ontvallen. “Halverwege werd ik opgebeld door mijn zaakwaarnemer. De Saudische eigenaar van Beerschot wilde me spreken in Genève. Ik vond dat best opvallend, maar ben erop ingegaan omdat veel mensen op duidelijkheid aan het wachten waren.”

Alle twijfels werden tijdens dit onderhoud al vrij snel weggenomen. “Ik moet zeggen dat de mensen van United World zeer slagvaardig klonken. We hebben meer dan vijf uur met elkaar gesproken. De prins vertelde wie hij was, waar hij voor stond en wat zijn toekomstplannen bij Beerschot zijn. Ze gaven toe dat er een aantal zaken niet waren gelopen zoals het hoorde. Er was ruis op de lijn. We hebben dat op een beschaafde manier uitgesproken. Nadien hebben ze mij gevraagd of ik wilde aanblijven als coach. Ik heb ‘ja’ gezegd.”

Dát was echter toen, want heden ten dage is het sportief gezien hommeles in het Antwerpse Olympisch Stadion in de volkswijk het Kiel. Zes competitiewedstrijden heeft Dirk Kuijt met zijn elftal inmiddels gespeeld. Daarin werd één schamel puntje gepakt, tijdens de ouverture tegen OH Leuven. Daarna werd achtereenvolgens verloren van Union Sint-Gillis, Cercle Brugge, Racing Genk, Standard Luik en FCV Dender. Een dramatische start dus voor Kuijt en zijn manschappen. De vraag die echter gesteld moet worden is of de Belgische club beschikt over voldoende kwaliteiten om zich te kunnen gaan handhaven?

Wankelende troon bij Beerschot

Kuijt zelf denkt, positief en gedreven als hij altijd is, nog altijd van wel. Als laatste kwaliteitsimpuls werd tijdens de voorbije transferperiode Florian Krüger van kersvers eredivisieclub FC Groningen overgenomen. Hij was overbodig geworden in het noorden en moet Kuijt de komende tijd aan extra doelpunten gaan helpen.

De heldenstatus die Kuijt bij de fanatieke supportersschare van zijn huidige sportieve werkgever opbouwde, brokkelt door de dramatische seizoenstart steeds meer af. De achterstand op nummer vijftien Sint-Truiden op de ranglijst is weliswaar maar twee punten, maar desondanks is het vertrouwen in een revival onder de hoede van Kuijt niet meer al te groot.

De ‘koning’ van vorig seizoen lijkt volgens insiders steeds meer onderweg naar de uitgang in de diamantenstad. Iets wat de hoofdpersoon zelf natuurlijk niet hoopt. Al is dat misschien tegen beter weten in.

Kuijt haalt de kerst bij Beerschot?

  • Ja
  • Nee
669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:05
0+
‘Van Persie voor de Kerst alweer weg, dit is zijn vervanger’
22:04
10+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
21:54
26+
Wereldgoal Steijn brengt Robin van Persie in grote problemen
21:17
111+
Joey Veerman: ‘Ik ben toch niet de eerste?’
21:10
82+
‘Ajacied moet salaris inleveren’
21:02
74+
Buitenland kijkt met open mond naar één man bij Juventus-PSV
20:51
71+
Luuk de Jong heeft het over ‘ballen tonen’ na harde nederlaag
20:36
63+
PSV compleet vernederd door Juventus, topspeler kop van jut
20:18
43+
Oranje-feestje in opstellingen AC Milan-Liverpool
20:11
80+
Van Basten haalt hard uit naar Bakayoko
20:09
153+
‘Juventus-PSV krijgt dramatisch staartje’
19:43
75+
Ajax maakt ‘noodtransfer’ officieel
19:32
35+
‘Nederlands voetbal gaat eraan!’
19:29
15+
‘Zien jullie liever een dooie lul voor de camera?’
19:24
175+
‘Ontslag op staande voet na Juventus-PSV’
19:16
57+
‘Eén ding verpest Juventus-PSV’
18:46
199+
PSV-talent maakt Champions League-droom waar tegen Juventus
18:30
767+
‘Feyenoord zwaar benadeeld tegen Groningen’
18:25
0+
Slot en Liverpool moeten tragedie verwerken voor duel met Milan
18:17
259+
‘Neymar waarschuwt Brazilianen voor Mbappé-hel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie