Koploper Volendam begint nieuwe jaar goed met zege in Vissersderby

FC Volendam is ook 2022 begonnen met een overwinning op Telstar. De KKD-koploper kwam in de Vissersderby al vroeg op achterstand, maar stelde voor rust nog orde op zaken. In de tweede helft vielen geen goals meer, terwijl Francesco Antonucci zijn rentree maakte.

De Keuken Kampioen Divisie-zondag werd afgetrapt in Volendam met de altijd interessante Vissersderby. Zaak voor de ploegen om het nieuwe jaar goed te beginnen. De gastheren begonnen als favoriet, maar kwamen al vroeg op achterstand. Na vijf minuten verlengde Glynor Plet de hoekschop van Sven van Doorm met het hoofd in de verre hoek. In het eerste bedrijf gebeurde er genoeg: Gaetano Oristanio kwam met een geweldige omhaal op de proppen kwam, Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. voorkwam de treffer echter met een goede redding. Uit de corner die volgende kopte Mike Eerdhuijzen echter alsnog de gelijkmaker raak.

Volemdam ging er voor rust nog op en over. Topschutter Robert Mühren tekende even later de 2-1 aan. Siebe Vandermeulen leverde in bij de topschutter, die vanaf de zijkant naar binnenkwam en listig scoorde. De tweede helft was iets minder aantrekkelijk, al waren er nog wel genoeg kansen over en weer. Francesco Antonucci maakte zijn rentree voor de ploeg van Wim Jonk. Bij Feyenoord kwam de Italiaanse Belg er niet aan te pas, waardoor hij ook dit keer is verhuurd aan Volendam.

Telstar deed een verwoede poging nog een punt uit het vuur te slepen. Twintig minuten voor tijd kreeg Plet de kans om zijn tweede te maken, maar de spits schoot voorlangs. Antonucci kreeg nog een aantal mogelijkheden om zijn rentree op een fraaie manier te belonen, al schoot hij niet met scherp. Volendam hield de punten zo in eigen huis en loopt uit op onder meer Excelsior en ADO Den Haag, die hun onderlinge duel uitgesteld zagen worden. Telstar blijft op de zestiende plaats staan.

Scoreverloop: 0-1 (5′) G. Plet, 1-1 (30′) M. Eerdhuijzen, 1-2 (36′) R. Mühren