Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Kraay looft ‘nieuwe Van Hanegem’ bij Feyenoord

Foto: Kraay looft ‘nieuwe Van Hanegem’ bij Feyenoord

Feyenoord kwam gisteren op een 2-0 achterstand tegen Go Ahead Eagles, maar uiteindelijk wonnen de Rotterdammers nog met 3-4 in Deventer. Mede dankzij uitblinker Sebastian Szymanski, die goed was voor een assist én een wereldgoal.

“Toen ik die waanzinnige goal van Szymanski zag, moest ik meteen aan Willem van Hanegem denken. Die linksbenige spelers hebben echt iets aparts”, zegt Hans Kraay jr. op de day-after, in Goedemorgen Eredivisie. “Hij ziet ook dingen gewoon iets sneller dan een doorsnee middenvelder. Hij ziet de oplossing vooruit eerder dan Kökçü en Timber. De goal die hij tegen Go Ahead Eagles maakte was natuurlijk waanzinnig. Ik keek gisteravond nog even naar zijn statistieken, waaruit blijkt dat hij niet echt een doelpuntenmaker is. Maar hij heeft oog voor de steekbal, hij is goed in de combinaties en hij houdt van één keer raken. Het is gewoon een echte voetballer.”

Trauner

Ook Gernot Trauner kon op lof van Kraay rekenen. “Waar ik ook echt van sta te kijken is dat Gernot Trauner daar nog steeds speelt. Feyenoord heeft gisteren drie doelpunten geïncasseerd, maar hij was zó ongelooflijk goed! In de lucht, in de tackle, in het drukzetten.. Als je hem de bal geeft, dan is het opendraaien en vooruit. Hij speelt zelden naar de zijkanten. Ik vind Trauner echt ondergewaardeerd.”

“Of Trauner misschien de meest geschikte aanvoerder is? Ik denk dat Kökçü in ieder geval niet de juiste aanvoerder is”, vindt Kraay. “Als aanvoerder moet je, op welk niveau dan ook, toch een beetje de baas in de kleedkamer moet zijn. Je moet kunnen zeggen: jongens, nu je kop houden en niet zeuren. Ik denk dat Trauner toch gewoon de beste aanvoerder zou zijn, want Kökçü heeft zijn handen er al vol aan om zelf iedere week een 7.5 te halen.”

TIP: Een stunt van Sparta tegen Feyenoord is minimaal 5x je inzet waard!

Szymanski is de beste ‘nummer tien’ van de Eredivisie

  • Eens
  • Oneens
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie