Kramer en Viergever geven na stakingen hard signaal af

Foto: Kramer en Viergever geven na stakingen hard signaal af

Nick Viergever en Michiel Kramer stonden zaterdagavond gezamenlijk voor de camera om het over de onderbrekingen in de wedstrijd tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk te hebben. De aanvoerders waren duidelijk teleurgesteld over de situatie.

Statement FC Utrecht en RKC

FC Utrecht pakte in de Galgenwaard een 2-0 overwinning, maar na afloop ging het daar nog nauwelijks over. Maar liefst tweemaal moest de arbitrage namelijk ingrijpen, nadat er bier op het veld werd gegooid. Waar officieel het duel bij de tweede keer moet worden gestaakt, besloot de KNVB uit veiligheidsoverwegingen door te voetballen.

De spelers maakten echter een statement door de bal bij de aftrap aan RKC Waalwijk-keeper Etienne Vaessen te geven en hem minutenlang in balbezit te houden. “We willen een statement maken als voetballers. Wat er gebeurt kan niet, maar het staat niet in verhouding tot de 19.000 mensen die zich wel gedragen”, zo legt Kramer uit bij ESPN.

Hoewel RKC Waalwijk nog de mogelijkheid had om voor een gelijkspel te vechten, besloot het anders. “Wij vonden het niet meer dan netjes om dit te doen. Dat hebben we samen besloten”, vervolgt de aanvaller. “Het slaat nergens op. Het hele ritme is eruit, dat is niet de insteek. Vandaar dat we dit samen hebben besloten.”

Onbegrip bij Viergever

Viergever was het helemaal eens met zijn collega-aanvoerder en riep de betreffende supporters eveneens op om te stoppen met het gedrag. “Heel veel mensen gedragen zich normaal en goed. Toch zitten er een aantal tussen die biertjes gooien. Die verpesten het voor de rest. Gelukkig worden de twee minuten uitgespeeld. Anders moest RKC helemaal terugkomen.”

Is de regelgeving van de KNVB terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie