‘Krankzinnig bedrag voor Steven Bergwijn’

Foto: ‘Krankzinnig bedrag voor Steven Bergwijn’

Er wordt steeds meer bekend over het mogelijke vertrek van Steven Bergwijn bij Ajax. De international van het Nederlands elftal, aanwezig op het Europees kampioenschap in Duitsland, is in trek bij verschillende clubs, die óók nog eens ongelooflijk veel geld overhebben voor de buitenspeler.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax kan 35 miljoen euro vangen voor Steven Bergwijn’

In 2022 betaalde Ajax zelf een recordbedrag van 31,25 miljoen euro aan Tottenham Hotspur voor de aanvaller, en het heeft er alle schijn van dat de Amsterdammers dit terug kunnen verdienen óndanks het slechte seizoen dat Bergwijn achter de rug heeft. Op het EK kwam de flankspeler wel een beetje tot leven, maar heel indrukwekkend was het ook weer niet wat hij liet zien.

Waar er eerder werd gerept van een transferbedrag van ongeveer 25 miljoen euro, schiet dat nu al weer de lucht in. Er klinken namelijk geluiden over een minimale transfersom van dertig miljoen euro, die op kan lopen tot liefst 35 miljoen. In dat geval maakt men in de Johan Cruijff ArenA dus winst op zijn tegenvallende voorhoedespeler.

Naar de zandbak?

De Telegraaf meldde eerder al over Bergwijn: “Inmiddels hebben twee niet nader bekende clubs uit Saudi-Arabië zich concreet bij zijn zaakwaarnemer Nathan van Kooperen (van Muy Manero) gemeld en hebben Olympique Marseille en West Ham United hun interesse kenbaar gemaakt.”

L’OM kan de Ajacied vermoedelijk niet betalen, maar West Ham is wél interessant: “The Hammers hebben echter geduchte concurrentie uit Saudi-Arabië, waar twee clubs direct zaken willen doen en voor wie de door Ajax verlangde transfersom geen probleem vormt. Ook de salariseisen van Bergwijn kunnen eenvoudig worden ingewilligd, maar de speler moet beslissen of hij de tijd nu al rijp vindt (op 26-jarige leeftijd) naar het Midden-Oosten te gaan.”

Bizar bedrag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
14824+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie