‘Krankzinnig bedrag voor Steven Bergwijn’

Foto: ‘Krankzinnig bedrag voor Steven Bergwijn’

Steven Bergwijn vertrok op de laatste dag van de transferwindow nog naar Al-Ittihad. Het leverde Ajax een slordige twintig miljoen euro op en Bergwijn zelf gaat een megasalaris opstrijken in Saudi-Arabië. Bij Vandaag Inside vindt men het krankzinnig dat er zoveel geld is gespendeerd aan de meervoudig Oranje-international.

Van der Gijp en Derksen spreken zich uit over Ajax-vertrek Bergwijn

Van der Gijp begint aan tafel bij Vandaag Inside eerst nog wel met een positieve noot. “Bergwijn gaat heel veel verdienen in Saudi-Arabië, maar hij helpt Ajax ook. 25 miljoen euro voor een gozer die niets gepresteerd heeft op het EK en in de competitie en hij is van de loonlijst. Zou hij het ook daarom gedaan hebben? Ik denk het namelijk wel. Hij had ook kunnen blijven.”

Johan Derksen gelooft daar echter niet in. “Nee, het is ikke ikke ikke. Dat kan zijn ego niet aan. Dan spelen er allemaal jonge jongens op zijn plek.” Volgens Van der Gijp heeft vooral Ajax baat bij de transfer. “Als hij was gebleven en hij draait nog zo’n seizoen, dan was hij nog maar zes miljoen waard geweest. Dit is krankzinnig. Het was ook een bezopen aankoop als je Tadic hebt.” Derksen is het daar volledig mee eens. “Je creëerde onrust.”

Van der Gijp stelt dat Ajax er ook geen moeite in heeft gestoken om Bergwijn te behouden. “Ik denk dat Ajax de laatste weken in alles heeft laten blijken dat ze Bergwijn weg willen hebben. Ik denk dat als ze zouden hebben gezegd: we gaan voor je. Dan was hij echt wel gebleven.” Volgens Valentijn Driessen heeft Ajax het geld ook gewoon keihard nodig. “Ze wilden dat geld graag hebben. Dertig miljoen totaal misschien wel. Dan kan je wat doen. Nu was het op de laatste dag en heb je niks.”

Heeft Ajax geluk met het bedrag dat ze hebben gekregen voor Bergwijn?

  • Ja, is veel te veel
  • Nee, is wel een reëel bedrag
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie