‘Krankzinnige Ahmetcan Kaplan-boete’

Foto: ‘Krankzinnige Ahmetcan Kaplan-boete’

Het is een beetje de vraag of Ahmetcan Kaplan nog wel toekomst heeft bij Ajax. Hij komt er onder oefenmeester Francesco Farioli in ieder geval nog niet aan te pas en ‘moet eerst fitter worden’. Een transfer naar de Süper Lig lijkt sowieso geen uitkomst te bieden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Ajax moet 20 miljoen euro betalen’

Volgens de Turkse media moeten de Amsterdammers namelijk een krankzinnige boete aftikken als Kaplan aan een club uit Turkije verkocht wordt. In de zomer van 2022 werd de centrumverdediger opgepikt bij Trabzonspor voor 9,5 miljoen euro, maar daarbij zou er dus een zogenaamde ‘boeteclausule’ afgesproken zijn.

Volgens de laatste geruchten staat Kaplan, die onderdeel uitmaakte van de selectie van het Turkse nationale team op het Europees kampioenschap, in de belangstelling van zowel Galatasaray als Fenerbahçe, maar is het dus onmogelijk om een deal te sluiten met één van deze clubs uit Istanbul.

Wordt dat wel gedaan, dan zou Ajax namelijk een boetebedrag van maar liefst twintig miljoen euro op de rekening van Trabzonspor moeten storten. Dat heeft overigens óók nog eens rechts op een doorverkooppercentage van vijftien procent, al wordt een dergelijke premie in de regel over de winst berekend. En bij een boete van twintig miljoen euro is er natuurlijk helemaal geen winst.

Farioli: “We hebben hem nodig”

Na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen van zondagmiddag liet Farioli over de fitheid van Kaplan weten: “Gisteren heb ik een gesprek met hem gehad. Dit is het moment om verwachtingen en standaarden te creëren voor iedereen. We hebben besloten dat hij morgen negentig minuten gaat spelen met Jong Ajax tegen Jong PSV. Op dit moment is het voor hem het belangrijkste om te spelen en om zichzelf ten doel te stellen om deel van de ploeg te zijn.” Daar voegde hij nog aan toe: “We hebben hem nodig. Hij is een belangrijke speler voor ons. Hij moet zo goed mogelijk fysiek herstellen.”

Bizar?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2428+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie