Kritiek op ‘magere’ Oranje-spits: “Daar ligt niet zijn kracht”

Foto: Kritiek op ‘magere’ Oranje-spits: “Daar ligt niet zijn kracht”

Joshua Zirkzee liet geen beste indruk achter op Telegraaf-rapporteur Marcel Peeper tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije (1-1). Ook Xavi Simons viel volgens Peeper enorm tegen. Beide Oranje-internationals werden beoordeeld met een vijf.

‘Xavi Simons en Joshua Zirkzee kwamen totaal niet uit de verf’

“Van alle spelers vond ik Simons en Zirkzee het minst uit de verf komen”, zegt Peeper bij De Telegraaf. “Van een speler met de creativiteit van Simons en het feit dat hij nu toch al een tijdje een vaste waarde is, verwacht ik wat meer. Hij moet nu vaker opstaan en zich laten gelden als een belangrijke speler. Het verschil met Cody Gakpo op de linkerflank is veel te groot.”

Ook Zirkzee viel volgens Peeper zwaar tegen. “De conclusie kun je wel trekken: Zirkzee is geen killer in de box. Ik heb mijn twijfels. Deze spits heeft zijn beste acties en goals gemaakt bij Bologna waar hij vaak de ruimte kreeg en waar ze tegen grote Italiaanse clubs niet op de helft van de tegenstander speelden. Bij Manchester United en Oranje speelt hij wel vaak op de helft van de tegenpartij en dan is het vol. Daar ligt niet zijn kracht. Ik vond hem mager spelen, ik heb hem te weinig gezien als hij er moest staan en hij moet zich nog steeds bewijzen in het Nederlands elftal.”

Peeper kon bij vlagen wél genieten van Gakpo aan de linkerkant. “Van hem gaat werkelijk altijd dreiging uit. Gakpo leverde ook de bal op het hoofd van Brobbey en dat had natuurlijk een doelpunt moeten zijn. Maar koppen is niet de specialiteit van Brobbey…”, besluit Peeper, die de linksbuiten van Liverpool beoordeelt met een 6,5.

Wie vond jij meer tegenvallen?

  • Joshua Zirkzee
  • Xavi Simons
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie