Kritische Van Wonderen: “Niet op het niveau waar we willen”

Foto: Kritische Van Wonderen: “Niet op het niveau waar we willen”

In de punt van de aanval is sc Heerenveen er niet bepaald op vooruit gegaan, na het vertrek van huurling Sydney van Hooijdonk. Zo is trainer Kees van Wonderen weinig onder de indruk van spits Daniel Karlsbakk, en gaf in de voorbereiding de voorkeur aan middenvelder Pelle van Amersfoort als valse nummer negen.

Karlsbakk kan nog niet overtuigen bij Heerenveen

De Friezen konden de afgelopen anderhalf jaar beschikken over Van Hooijdonk, die er heel wat binnenschoot voor de club. De 23-jarige Bredanaar is sinds deze zomer weer terug bij Bologna, waardoor Heerenveen een aardig gat heeft te vullen. Spits Karlsbakk voldoet nog niet aan de eisen van de staf. “Hij is op weg, maar nog niet op het niveau waar we willen”, klinkt Van Wonderen kritisch over de 20-jarige Noor tegenover Voetbal International.

Veel verbeterpunten, maar ook goede eigenschappen

“Soms is hij wat onrustig aan de bal, maar hij heeft ook goede loopacties. Hij is snel, maar ook sterk. Daar moet hij nog wel beter gebruik van maken. Dat soort details moet hij zich nog eigen maken. Hij is onderweg, maar is nog niet daar waar hij kan zijn. Daniel is hartstikke jong en is hier ook pas net”, volgde de oefenmeester wat milder.

Heerenveen hoopt zich nog te versterken met een nieuwe spits. De Moldaviër Ion Nicolaescu staat al langer op de radar, en lijkt binnenkort richting het Abe Lenstra Stadion te komen. Daar moet de huidige spits van het Israëlische Beitar Jerusalem de concurrentiestrijd aangaan met Karlsbakk. Afgelopen seizoen vond Nicolaescu twaalf keer het net in 34 duels.

Zie jij het zitten in Karslbakk?

  • Jawel, is nog een jonge speler
  • Nee, niet overtuigend
66+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie