Kroonprins Kruys wankelt nu al bij FC Volendam

Foto: Kroonprins Kruys wankelt nu al bij FC Volendam

Dat het behoorlijk onrustig kan zijn bij titelkandidaat in de Keuken Kampioen Divisie FC Volendam, daar kijkt niemand van op. Na de degradatie uit de Eredivisie afgelopen seizoen waarin het ook organisatorisch een puinhoop was, dacht men een treetje later een behoorlijk woordje te gaan meespreken. Tussenevaluatie na drie wedstrijden: een laatste plaats met nul punten.

Inside: druk op trainer Rick Kruys bij ambitieus FC Volendam nu al heel groot

Een soap was de organisatorische chaos binnen FC Volendam de afgelopen tijd letterlijk en figuurlijk. Over het reilen en zeilen achter de schermen werd immers een tv-programma gemaakt. De rest van voetballend Nederland zal stiekem in zijn vuistje hebben gelachen over de voortdurende onrust in het voetbalgedeelte van het wereldberoemde vissersdorp.

Terwijl beleidsbepalers elkaar de tent uit vochten, zelfs tot in de rechtbank aan toe, ging het qua prestaties op het voetbalveld ook niet om over naar huis te schrijven. Het vlaggenschip degradeerde roemloos uit de Eredivisie, mede ook omdat er sprake was van een behoorlijk kwaliteitstekort. Anders gezegd: de ervaring om op het hoogste niveau mee te kunnen draaien ontbrak grotendeels.

Dromen bij het andere Oranje

Opportunistisch als de voetbalwereld is, ging het vizier na deze grote sportieve teleurstelling bij het andere Oranje op het nieuwe seizoen. Oud-speler Rick Kruys, vanwege zijn talent ook wel de ‘kroonprins’ genoemd, werd overgehaald om aan de slag te gaan als hoofdtrainer aan De Dijk. Hij had hoge ogen gegooid bij VVV in Venlo, door met een laag budget aardig te presteren.

De verwachtingen waren én zijn sinds dat moment hoog, zeker omdat de verhuurde Henk Veerman terugkeerde van ADO Den Haag. Bij die club werd de lange frontspeler afgelopen seizoen nog topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Duidelijk was meteen al dat hij samen met Robert Mühren de aanval binnen de Kruys-formatie zou gaan worden.

FC Volendam
FC Volendam treurt om de nederlaag bij ADO Den Haag (2-1).

Dramatische seizoenstart FC Volendam

In de voetbalwereld werden de Volendammers mede hierdoor al meteen tot één van de kampioenskandidaten van de KKD gebombardeerd. De start van de competitie is tot op heden voor FC Volendam uitgelopen op een grote deceptie. Tot op heden werd drie keer achter elkaar verloren, van De Graafschap, Emmen en ADO Den Haag.

Vooral de eerste helft van het laatste duel was ontluisterend om te zien voor wat betreft het vertoonde spel van de Volendammers. De oranjehemden werden door het elftal van Darije Kalezic bij tijd en wijle van het welbekende kastje naar de muur gestuurd. Erg was ook dat er wederom een rode kaart werd gepakt.

Zelfkritische Kruijs

De derde in successie al dit seizoen. “Heel stom”, vond ook Kruys. ADO had overigens met Bonis een Noord-Ierse spits, die afgelopen seizoen als semi-prof ook nog dakdekker was. “We moeten ons schamen” en “dit is zorgelijk”, waren woorden die goalgetter Veerman na afloop van de laatste verliespartij gedesillusioneerd in zijn mond nam.

Opmerkelijk was echter de conclusie van hoofdtrainer Rick Kruys die zich in Den Haag liet ontvallen dat “we moeten concluderen dat ik na drie wedstrijden nog niet de juiste snaar heb weten te raken”. Dus óók na weken van voorbereiding, al benoemde de kersvers Volendam-trainer dat in al zijn teleurstelling niet.

Feit is dat de druk op zijn schouders nu al heel groot aan het worden is. Kruys weet in zijn achterhoofd ook dat wanneer hij niet snel punten gaat pakken, zijn terugkeer bij FC Volendam snel alweer ten einde zal zijn. Ambitieus als de club is, in combinatie met de immer op de loer liggende onrust, worden er prestaties verwacht anders is er wéér kans op een intern circus.

Duiventil in waterland

Komen er die niet, dan zou het zomaar kunnen zijn dat de Volendamse FC – zo zingt het althans al rond in het vissersdorp – binnen relatief korte tijd een vijfde hoofdtrainer (na Wim Jonk, Matthias Kohler, Regillio Simons en dus Kruys) voor de groep heeft staan. Duiventil in waterland: een combinatie die eigenlijk niet met elkaar rijmt. Maar de fans weten ook: aan De Dijk kan alles. Al is dat niet altijd heel erg gunstig.

Haalt Rick Kruys de winterstop bij Volendam?

  • Ja
  • Nee
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie