Kuijt woedend op VAR: “Onrechtvaardig”

Foto: Kuijt woedend op VAR: “Onrechtvaardig”

Dirk Kuijt kent een tegenvallende start met Beerschot op het hoogste niveau van België. Tegen Standard Luik leed de Nederlandse oefenmeester zijn vierde nederlaag op rij, waardoor de teller na vijf wedstrijden op een punt staat. Volgens Kuijt was de 1-0 nederlaag mede te danken aan de arbitrage.

Kuijt hekelt arbitrage na vierde nederlaag op rij

Kuijt promoveerde vorig seizoen nog met Beerschot, maar op het hoogste niveau lijkt de club van de Nederlander voorlopig nog niet mee te kunnen komen. Ook tegen Luik ging de ploeg van Kuijt weer de bietenbrug op. Een rode kaart voor Brian Plat en een late strafschop voor Luik waren debet aan de 1-0 nederlaag.

Geciteerd door Het Laatste Nieuws, had Kuijt na afloop van de wedstrijd geen goed woord over voor de arbitrage. “Luister… Ik zit sinds 1998 in het voetbal. Dat is, even rekenen, 26 jaar. Ik kan met veel goed omgaan, ook met verlies. Ik heb vaker verloren dan gewonnen in mijn carrière. Maar met onrechtvaardigheid heb ik veel moeite.”

Volgens Kuijt kreeg zijn ploeg veel te weinig tegen Luik. “Een ploeg die elke week heel hard werkt om de eerste zege van het seizoen te pakken. En dan heeft één beslissing van bepaalde mensen (de VAR en de scheidsrechter, red.) zo’n grote invloed. De beslissing was allesbepalend. Daar heb ik moeite mee. Mijn gevoel van onrechtvaardigheid overheerst.”

Onbegrijpelijke rode kaart

Het penaltymoment deed Kuijt nog niet eens zo zeer, maar de rode kaart voor Plat vond de oefenmeester onbegrijpelijk. “Ik wil vooropstellen dat ik véél respect heb voor de scheidsrechters – de penalty die we tegen kregen was uitstekend gezien. Maar in de fase met de rode kaart had Plat geen enkele intentie om de tegenstander te raken. De scheidsrechter beslist om geel te geven, dan begrijp ik werkelijk niet waarom de VAR ingrijpt. De VAR is in het leven geroepen om beslissingen te nemen die wij niet zien… Dan vraag ik me af: zitten er in de VAR wel mensen die het voetbal goed lezen? En is het dan ook een hulpmiddel?”

Gaat Kuijt het seizoen afmaken bij Beerschot?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie