Kussende voorzitter moet voor de rechter verschijnen

Foto: Kussende voorzitter moet voor de rechter verschijnen

Op vrijdag staat Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, voor het eerst terecht. De rechtbank in Madrid heeft hem opgeroepen om uitleg te geven over de kus die hij vorige maand na de WK-finale in Australië op de mond van speelster Jennifer Hermoso gaf. De uitkomst van deze verklaring zal mede bepalen of er verdere juridische stappen worden ondernomen tegen Rubiales, dat meldt De Telegraaf.

Rubiales is sinds het incident persona non grata in Spanje

De 46-jarige Rubiales moet om 12.00 uur voor rechter Francisco De Jorge verschijnen. Hermoso deed vorige week aangifte en het Spaanse Openbaar Ministerie (OM) liet weten Rubiales strafrechtelijk te vervolgen. Hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en dwang.

Het voorval van vorige maand na de gewonnen WK-finale tegen Engeland leidde tot een golf van verontwaardiging in Spanje over seksisme en machogedrag. Afgelopen weekend nam Rubiales alsnog ontslag als voorzitter van de Spaanse bond. Hiermee gaf hij uiteindelijk gehoor aan het verzoek van de voetbalbond RFEF om zijn functie neer te leggen, nadat er wereldwijd ophef was ontstaan over het incident.

Rubiales bood zijn excuses aan voor het incident, maar hij weigerde in eerste instantie om af te treden. Hij bleef volhouden dat Hermoso had ingestemd met de kus, maar de voetbalster liet weten dat de vork anders in de steel zat.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie