‘Kuyt slachtoffer van bizarre situatie’

Foto: ‘Kuyt slachtoffer van bizarre situatie’

Koninklijke Beerschot VA sprokkelde dit seizoen pas twee punten in de Jupiler Pro League. Een snelle degradatie dreigt, maar trainer Dirk Kuyt lijkt vooral het slachtoffer te zijn van wanbeleid.

Dirk Kuyt heeft geen vast trainingscomplex bij Beerschot

Het Nieuwsblad heeft ‘een inkijkje’ gegeven in de situatie van de Belgische club. De Telegraaf schrijft op basis daarvan: “Een degelijk oefenveld heeft Beerschot – de club van trainer Dirk Kuyt- nog altijd niet, de greenkeeper heeft zijn ontslag ingediend en de materiaalman moet invallen als teammanager. Dat het op het veld niet loopt ziet een blinde, maar ook achter de schermen loopt veel mis op het Kiel.”

Volgens een Beerschot-speler zijn er ‘akkers waarop je beter kan voetballen’ dan het trainingsveld. Mede daarom besloot de club uit Antwerpen uit te wijken naar het stadion, waar het wekelijks meerdere trainingen afwerkt. Tegelijkertijd betekende dat wel het vertrek van de grasmeester. Een oplossing lijkt wel aanstaande, maar ideaal is de situatie allesbehalve.

Betalingsproblemen?

Er blijken meer problemen te zijn binnen Beerschot. Het medium vervolgt: “De afgelopen weken deden ook geruchten de ronde als zouden spelers niet betaald worden, maar die worden door bronnen binnen Beerschot ontkend. Het klopt wel dat er al eens een werknemer of leverancier iets langer moest wachten op zijn betalingen, maar dan vooral omdat de verantwoordelijken handen tekortkomen en niet omdat de club met een structureel betalingsprobleem kampt.”

Gezien de sportieve malaise lijkt Kuyt een kwaliteitsinjectie keihard nodig te hebben. Het is echter maar de vraag of Beerschot daartoe in staat is in januari.

Gaat Kuyt het einde van het seizoen halen?

  • Ja
  • Nee
16+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie