Kwetsbaar PSV komt met schrik vrij bij Heracles

Foto: Kwetsbaar PSV komt met schrik vrij bij Heracles

PSV heeft ook het tweede Eredivisie-duel van het seizoen in winst omgezet. Op bezoek bij Heracles Almelo had de ploeg van Peter Bosz het echterbehoorlijk lastig. Het kwam vroeg op achterstand en kreeg de nodige kansen tegen, maar na rust stelde het toch orde op zaken.

PSV wint in Almelo maar oog verdediging opnieuw kwetsbaar

Bij PSV viel op de competitiestart tegen RKC Waalwijk (5-1) weinig aan te merken. In de week die volgde ging het enkel om transferperikelen. Na de excuses die Jordan Teze maakte aan het Eindhovense thuispubliek, werd er volgens weer door PSV en AS Monaco onderhandeld. Zondagochtend kwam naar buiten dat de deal helemaal rond is. Teze reisde wel meer naar Almelo, om eventueel als de nood aan de man is in te vallen. Verder maakte Olivier Boscagli duidelijk dat hij naar Brighton & Hove Albion wil verkassen, iets waar zijn club minder enthousiast over is. Ondanks het contract van één jaar willen de Brabanders de verdediger absoluut niet kwijt. Over deze kwestie is het laatste woord zeker nog niet gesproken.

Heracles schiet uit startblokken

Peter Bosz stelde dezelfde elf namen op: Richard Ledezma verving Teze wederom als rechtsback, Boscagli stond gewoon in de basis. Voor Heracles was het een bijzonder duel omdat het voor het eerst in 21 jaar weer een thuiswedstrijd op natuurgras zou gaan spelen. De start daarin was geweldig. Toen PSV na een viertal minuten ten aanval trok lag het helemaal open aan de linkerkant bij een diepe bal op Bryan Limbombe. Linksback Fredrik Oppegard kwam over vanaf de andere kant en ging er onbesuisd in ten opzichte van de Belgische aanvaller en maakte een duidelijke overtreding: penalty. Brian De Keersmaecker ging achter de bal staan en met een hupje stuurde hij Walter Benítez de verkeerde hoek in. De hoek plofte halfhoog het doel in: 1-0.

PSV was slordig en oogde aanvallend behoorlijk onmachtig. Luuk de Jong testte Fabian de Keijzer met een kopbal; de doelman redde al was het ook randje buitenspel. Joey Veerman zag even later zijn kans schoon toen De Keijzer ver voor zijn goal stond. Met een prachtige trap van eigen helft probeerde de Volendammer het, maar eindigde zijn poging jammerlijk op de lat. PSV kwam er beter in, maar moest opletten voor de tegenstoten van Heracles. De Eindhovense verdediging zag er bij vlagen behoorlijk kwetsbaar uit.

Ryan Flamingo leed balverlies waar de Heraclieden van profiteerden. Mario Engels werd vrijgespeeld en maakte de 2-0, maar de aanvaller stond buitenspel. De thuisploeg kreeg voor rust nog een mogelijkheid, maar Benítez redde op de inzet van Limbombe. Dit keer was het Ledezma met duur balverlies. Zo ging PSV met een verrassende achterstand rusten en wist Peter Bosz dat het anders moest. De teleurstellende Malik Tillman maakte plaats voor Guus Til.

PSV draait het in korte tijd om

De invaller had direct een belangrijke rol. Na een lange bal richting Til zette hij goed druk en ging bal ongelukkig via de benen van Heracles-verdediger Ivan Mesík het doel in: 1-1. PSV kreeg het goede gevoel te pakken en wilde erop en erover. Noa Lang kwam gevaarlijk naar binnen, maar raakte de binnenkant van de paal. Niet veel later hadden de bezoekers dan toch de voorsprong. Vanaf de rechterkant sneed Bakayoko naar binnen, zijn schot werd van richting veranderd en passeerde De Keijzer: 1-2. Zo maakten de Eindhovenaren de achterstond in korte tijd goed.

Teze maakt toch nog minuten

Toch bleef Heracles bij vlagen gevaarlijk. Engels werd vrijgespeeld op een gevaarlijke plek. In plaats van zelf te schieten wilde de Duitser afspelen, maar deed dat zeer slordig. Limbombe had ook een kans op de gelijkmaker, maar miste. Door een blessure van Ledezma moest Teze toch nog aan de bak voor PSV. Voor hem een mooie manier om afscheid van de club te nemen, maar Monaco had dit wellicht liever niet gezien. Ook Oppegard moest noodgedwongen naar de kant, Matteo Dams kwam in zijn plaats. Er werd bij beide ploegen gewisseld: Hirving Lozano en Couhaib Driouech losten Bakayoko en Lang af.

In de 83ste minuut scoorde Engels opnieuw, maar wederom stond hij in buitenspelpositie. Dit keer was het nog een stuk ruimer als bij de eerste treffer. Teze was nog dicht bij een assist op Lozano, maar de Mexicaan schoot vanuit kansrijke positie op Damon Mirani. Het slotakkoord was voor Driouech. Hij snelde zijn directe tegenstander voorbij en schoot knap in bij de korte hoek via de onderkant van de lat: 1-3.

In de blessuretijd was het nog even de adem inhouden toen Teze een harde tik te verwerken kreeg, maar het bleek allemaal mee te vallen. Hij speelde zijn laatste minuten voor de club waar hij opgroeide. Zo won PSV opnieuw, al ging het allerminst eenvoudig.

Scoreverloop: 1-0 (‘5) B.De Keersmaecker (pen.), 1-1 (52′) I.Mesik (e.d.), 1-2 (59’) J.Bakayoko, 1-3 (’90) C.Driouech

Vond je PSV echt kwetsbaar?

  • Ja, verdedigend zag het er niet best uit
  • Viel wel mee hoor
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:50
28+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
23:35
12+
Perez haalt uit: “Een van de meest blinde voetballers van Eredivisie, altijd al”
23:22
99+
Vernietigende foto Priske: “Gezicht Bijlow spreekt boekdelen”
22:49
49+
El Ahmadi trekt op ESPN bikkelharde Feyenoord-conclusie
22:47
224+
‘Noa Lang maakt zelf groot nieuws bekend via Instagram’
22:34
68+
Twijfels bij Klaassen-transfer: ‘Niet wat Ajax écht nodig heeft’
22:20
43+
‘Guus Til om opvallende reden in PSV-basis’
22:04
132+
Perez sloopt Feyenoorder: “Kan gewoon niet zo goed voetballen”
21:48
100+
‘Eredivisie-doelman gaat Bijlow verdrijven uit Oranje’
21:33
17+
Haye liep droomtransfer mis: ‘Heeft erg pijn gedaan’
21:17
16+
Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn
21:16
55+
Heracles wil contract rebel verscheuren: ‘Maat is nu vol’
21:00
61+
Donkere wolken pakken zich samen boven Dirk Kuijt
20:46
48+
Nieuw Eredivisie-fenomeen: “Van Persie is anders”
20:35
33+
Timber: “Beetje hetzelfde als Ajax – Feyenoord”
20:24
75+
“Klaassen is geen jongen die stampij maakt”
20:13
199+
Heracles-fans keren zich tegen ‘moordenaar Rai Vloet’
20:00
40+
Go Ahead-trainer grijpt in: “Onprofessioneel”
19:45
469+
‘Explosiegevaar bij Ajax’
19:34
88+
Priske onder vuur: “In tegenstelling tot Van Persie”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie