Kylian Mbappé neemt Oranje-beslissing

Foto: Kylian Mbappé neemt Oranje-beslissing

Kylian Mbappé wil morgenavond per se meedoen met Frankrijk tegen het Nederlands elftal op het Europees kampioenschap. De aanvaller die na de zomer voor Real Madrid speelt brak tegen Oostenrijk zijn neus, maar zet alles op alles om in de Red Bull Arena tóch op het veld te verschijnen.

Kylian Mbappé wil per se spelen tegen Oranje

Een woordvoerder van de Franse voetbalbond bevestigt in gesprek met de NOS dat Mbappé de afsluitende training van Les Bleus zal gebruiken om een speciaal gezichtsmasker te testen. “Wanneer een beslissing valt over het wel of niet meespelen van Mbappé is niet bekend. Wel is duidelijk dat Mbappé ondanks zijn gebroken neus wil voetballen tegen Nederland”, schrijft de omroep, wat ook beaamd wordt door de zegsman van De Haantjes.

“Hij voelde zich vanochtend al iets beter”, zei Didier Deschamps, de bondscoach van Frankrijk, dinsdag na de oefensessie van die dag. Hij had het óók over ‘meer tests’: “Na de tests zal hij natuurlijk geopereerd moeten worden, ook al hoeft dat niet meteen.”

Operatie = einde oefening

Leo Echteld, oud-fysiotherapeut van Oranje, vertelde eerder over het herstel van Mbappé dat een operatie einde oefening had betekend: “Dan is op korte termijn spelen onmogelijk omdat de wond na de operatie eerst moet helen. Dat kost te veel tijd en dan was het einde toernooi geweest. De vraag die aan onze sportarts Jessica Gal (oud-judoka, red.) het meest gesteld wordt is hoe snel er weer gespeeld kan worden.”

En? “Haar advies is dan dat de ontstane schade van het neusgebied voldoende geheeld moet zijn zonder te veel zwelling en restpijn. Daarnaast kan door zo’n botsing ook andere bijkomende schade ontstaan, zoals een hersenschudding.” Mbappé neemt dus hoe dan ook een risico door mee te doen tegen het Nederlands elftal…

Gaat dit mis?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
1756+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie