Kylian Mbappé waarschuwt voetbalwereld: ‘Dit Real Madrid heeft geen limiet’

Foto: Kylian Mbappé waarschuwt voetbalwereld: ‘Dit Real Madrid heeft geen limiet’

Gisteren was het zover, de droom van Kylian Mbappé kwam eindelijk uit. De Franse topspits glunderde van geluk na het heffen van de Supercup. Hoewel het er nog niet altijd flitsend en soepel uitzag, wat ook niet erg is zo vroeg in het seizoen, heerste er een jeugdig enthousiasme bij de Madrilenen. Naderhand deed Mbappé een boekje over wat betreft zijn eigen gevoelens.

‘Als ik er 50 kan maken doe ik dat, maar we focussen eerst op winnen’

“Het was een geweldige avond, hier wacht ik al heel erg lang op”, vertelde de nieuwe aankoop tegen Movistar. “Om in dit shirt, met dit logo erop te spelen in dit stadion voor deze fans: het voelt echt als een cadeau.” Makkelijk was het niet voor Los Blancos, het Atalanta Bergamo onder leiding van aanvoerder Marten de Roon deed alles om het Real Madrid moeilijk te maken. Toch won de club uit de Spaanse hoofdstad met 2-0, waarvan één goal door Kylian Mbappé. Op een bekeken assist van Jude Bellingham kon de Fransman binnen schieten.

Zijn doel is duidelijk bij zijn nieuwe werkgever: goals maken en prijzen winnen. “Hier bij Real Madrid is er geen limiet, zeker dit seizoen niet. Als ik er 50 kan scoren, dan scoor ik er het liefst 50. Alleen de hoofdzaak zal zijn om wedstrijden te winnen, hoe dan ook.” Zijn nieuwe coach, Carlo Ancelotti, was tevreden over Mbappé zijn eerste optreden in het shirt van De Koninklijke. “Tuurlijk hebben we een goed team”, begon de Italiaan. “We moeten wel goed samenwerken. Ik denk dat het samenspel tussen Mbappé, Bellingham en Vinicius Jr. voor elke voetbalfan genieten was.”

Gaat Real Madrid nu nog makkelijker domineren?

  • Ja, dat team is gewoon niet meer eerlijk
  • Nee, teveel grote namen kan leiden tot egoïsme
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie