Wie wordt kampioen van LaLiga 2024-2025?

Foto: Wie wordt kampioen van LaLiga 2024-2025?

De Spaanse competitie staat altijd garant voor heerlijke wedstrijden en is een competitie die altijd interessant is om in de gaten te houden. Het voorspellen van kampioenen in een competitie is een razend populaire wedmarkt. Wij gaan onder de loep nemen wie wij de meeste kansen geven en meer!

Afgelopen seizoen wist Real Madrid makkelijk kampioen te worden in Spanje. In het begin leek Girona – toen nog op de nummer één plek – een goede kans te maken op het kampioenschap. Nadat er belangrijke punten werden verspeeld, waaronder tegen de Madrilenen, zwakte het iets af. Desalniettemin zorgde Girona voor een enorm verrassende nummer drie plek. Weet Girona dit seizoen weer in de top drie te eindigen? En zal Real Madrid weeral makkelijk kampioen worden? Lees snel verder voor onze LaLiga-voorspelling!

Wie maakt de meeste kans op het kampioenschap?

Real Madrid werd afgelopen seizoen lachend kampioen, maar ook dit seizoen lijkt het erop dat ze veruit de meeste kans hebben op het kampioenschap. De Catalaanse club Barcelona maakt daarna de meeste kans. Opvallend om te zien is dat Girona laag wordt ingeschat en zo ziet men de kansen van Atletico Madrid en Real Sociedad hoger. Zie de percentages – ook voor andere clubs – hieronder!

LaLiga-quoteringen

De bookmakers hebben de quoteringen al naar buiten gebracht qua verwachtingen. Het begin van de competitie is al bijna en het belooft een mooi seizoen te worden. Real Madrid is de grootste kanshebber en dat is niet gek. Met een team vol talent en erg belangrijke spelers ziet het er ook wel naar uit dat Madrid er dit seizoen weer mee aan de haal gaat. Gedurende het seizoen kan er natuurlijk veel veranderen aan de odds, denk aan de stand in LaLiga, maar ook transfers & blessures. Hieronder zie je de quoteringen voor de voorspelling kampioen LaLiga!

Team Quoteringen
Real Madrid LeoVegas
1.45
FC Barcelona LeoVegas
4.00
Atlético Madrid LeoVegas
9.00
Girona LeoVegas
41.00
Athletic Bilbao LeoVegas
41.00
Real Sociedad LeoVegas
51.00
Alle andere teams LeoVegas
67+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Real Madrid

Wat kunnen we eigenlijk nog zeggen over de Madrilenen. De Koninklijke heeft deze zomer weer uitstekende zaken gedaan. De enige positie die echt versterking nodig had was de spitsenpositie. Dit wisten ze met de gratis (!) komst van Kylian Mbappé goed in te vullen. Het team lijkt dan ook compleet en heeft enorm veel snelheid, balvaardigheid en talent in het elftal. De bookmakers hebben in ieder geval veel vertrouwen in Real Madrid en dat lijkt eigenlijk ook vrij terecht.

Vorig seizoen wist Real Madrid zowel de Champions League te winnen en kampioen te worden in LaLiga. Ook dit seizoen zullen dit de doelstellingen zijn voor het team van Carlo Ancelotti. Het kampioenschap in de competitie moet vrij haalbaar zijn. Ver komen in de Champions League moet ook zeker een optie zijn voor De Koninklijke.

Carlo Ancelotti heeft aangegeven dat het een rustige zomer wordt voor Real Madrid. Zowel qua kwaliteit als in de breedte zit het wel goed voor Real Madrid en daarom is het ook een verstandige optie niet veel uitgaves te doen. Om dan ook nog eens Kylian Mbappé gratis binnen te halen is geweldig. Weet de baas Ancelotti het Real Madrid van vorig seizoen te overtreffen en voor de treble te gaan of is dat te veel gevraagd?

Winnaar Website Kansen
Real Madrid wordt kampioen LeoVegas
1.45
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

FC Barcelona

Normaliter is FC Barcelona ook één van de belangrijkste kandidaten om mee te doen aan het kampioenschap. Inmiddels heeft FC Barcelona het wat zwaarder en lijkt het ook niet makkelijk op dit moment om Real Madrid te verslaan. Het is dus ook niet geheel ondenkbaar dat het voor de Catalaanse club weer zal eindigen als vorig seizoen en alleen Madrid dus nog boven zich moet dulden. Daarnaast heeft FC Barcelona ook de zorgen om alsnog belangrijke spelers kwijt te raken.

Vooral de Nederlandse middenvelder - Frenkie de Jong - is één van de kostenposten voor FC Barcelona. Op dit moment is De Jong de grootverdiener in LaLiga. Verschillende clubs, waaronder Manchester United, tonen interesse in Frenkie. Het kan dus zomaar zijn dat FC Barcelona ook nog eens één van de belangrijkste spelers verliest. Verder heeft Barcelona het ook moeilijk met spelers aantrekken. Zo wilde het heel graag Nico Williams van Athletic Bilbao aantrekken, maar dit is niet gelukt.

FC Barcelona heeft als doelstelling uiteraard om mee te doen om het kampioenschap, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet lukken. Verder hoopt het Europees ook weer wat successen te kunnen bereiken. Op zijn minst een halve finale in de Champions League is wel waar de club normaliter hoort. Desalniettemin heeft de Catalaanse club het maar moeilijk met de financiële problemen. Wat zal het dit seizoen worden voor FC Barcelona?

Winnaar Website Kansen
FC Barcelona wordt kampioen LeoVegas
4.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Atlético Madrid

Voor het eerst in 10 seizoenen wist Atlético Madrid afgelopen seizoen niet in de top drie te eindigen. Girona maakte lang kans op de titel, maar verspeelde dat en zakte af naar een derde plek. De Madrilenen eindigde daardoor dus op een vierde plaats. Gelukkig is ook dat in de Spaanse competitie genoeg voor Champions League groepsfase. Dit seizoen zal het toch anders moeten gaan en met - nog steeds - Diego Simeone aan de macht zijn we benieuwd.

Met onder andere Alexander Sorloth en Robin Le Normand aangetrokken is Atlético Madrid nog steeds op zoek naar versterking. Callagher van Chelsea is dan ook zeker één van de spelers die Atlético Madrid goed kan gebruiken. Met deze transfers hoopt Madrid weer voor een stunt te kunnen gaan en in ieder geval weer Champions League kwalificatie vrij te spelen. Verder hoopt het Europees ook zo ver mogelijk te komen uiteraard. Helaas is dat vaak met de speelstijl van Simeone ietwat moeilijker.

Winnaar Website Kansen
Atlético Madrid wordt kampioen LeoVegas
9.00
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Girona

Girona heeft een ongekend seizoen gehad en hiermee kwalificatie voor de Champions League verdiend. Girona hoopt dan ook al te graag te verrassen in de groepsfase van de Champions League, maar makkelijk zal dat niet zijn op het miljoenenbal. Als onderdeel van de City Football Group is Girona een project om er een goed draaiende club van te maken in LaLiga. Tot nu toe lukt dat dus aardig. Er worden spelers voor hoge prijzen verkocht en er komt natuurlijk geld binnen met de Champions League.

Aankomend seizoen hoopt Girona ook weer mee te kunnen doen in de top vier of zelfs nog beter. Het is nu natuurlijk kijken hoe Girona om gaat met het succes van afgelopen seizoen en het verkopen van goede spelers. Wie zal Girona uiteindelijk allemaal aantrekken? Met onder andere het aantrekken van Donny van de Beek voor maar € 500.000,- (excl. bonussen) en Ladislav Krejcí is Girona actief bezig met het versterken van het team en slim om gaan met geld.

Europees gezien zal het moeilijk worden voor Girona om ver te komen. Ondanks dat het een uitstekend seizoen achter de rug heeft, zal het nog wennen zijn voor de club en spelers om te presteren in de Champions League. Desalniettemin kan het zeker wel zo zijn dat ze in de Europa League eventueel wel ver kunnen komen. Het is dus aankijken hoe Girona het uiteindelijk zal gaan doen.

Wie wordt de topscorer in LaLiga 2024-2025?

Naast dat je kan voorspellen wie het kampioenschap gaat winnen in LaLiga, kan je ook voorspellen wie er topscorer wordt in de competitie. Vorig seizoen ging Artem Dovbyk met de topscorerstitel aan de haal, wat niemand zag aankomen aan het begin van het seizoen. Alexander Sorloth eindigde op de tweede plaats met één goal minder, namelijk 23 doelpunten. Jude Bellingham wist verrassend genoeg op de derde plek te eindigen met wel 19 doelpunten. Dit seizoen wordt er verwacht van Kylian Mbappé dat de Fransman topscorer wordt. Bekijk hieronder de quoteringen!

Speler Quoteringen
Kylian Mbappe LeoVegas
1.80
Robert Lewandowski LeoVegas
3.75
Vinicius Junior LeoVegas
13.00
Jude Bellingham LeoVegas
41.00
Andere spelers LeoVegas
34+
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé wist vorig seizoen makkelijk topscorer te worden in de Franse competitie. Met 27 doelpunten stond Mbappé 8 doelpunten voor de nummers twee; Alexandre Lacazette en Jonathan David. In de Ligue 1 is het dus makkelijk gelukt, maar nu mag Mbappé het doen in La Liga met een enorm sterrenensemble om hem heen. Gaat dat juist in het voordeel van Kylian uitpakken of wil hij dé enige echte ster zijn van een club. De bookmakers hebben in ieder geval vertrouwen dat Mbappé de nummer één gaat zijn van het aankomend seizoen.

Robert Lewandowski

Robert Lewandowski is een spits die al jarenlang op topniveau weet te leveren. Zo is de Poolse spits zeven keer topscorer geworden in de Bundesliga en daarmee recordhouder van deze titel samen met Gerd Müller. Na de transfer naar FC Barcelona wist Lewandowski in het seizoen van 2022-2023 topscorer te worden met 23 doelpunten in 34 wedstrijden. Robert Lewandowski heeft vorig seizoen 19 doelpunten gemaakt en eindigde op een vierde plek. Mede doordat de Pool met blessures was geteisterd. Zal het dit seizoen anders zijn of zal hij toch Mbappé op zijn minst voor zich moeten dulden?

Vinicius Junior

Vinicius Junior weet elk seizoen wel weer goed te presteren. Ondanks dat de Braziliaan een buitenspeler is, maakt Vinicius alsnog meer dan genoeg doelpunten. Zo wist de Braziliaan in het seizoen van 2021-2022 17 doelpunten te maken en 10 assists te geven. Afgelopen seizoen was Vinicius Junior ook vaak genoeg trefzeker in de competitie met 15 doelpunten. Ook in de Champions League bemoeit Vinicius zich redelijk vaak met de doelpunten. Weet de sambaspeler van Real Madrid te verrassen dit seizoen en met de topscorerstitel ervandoor te gaan?

Jude Bellingham

Jude Bellingham was de sensatie van het afgelopen seizoen. In de competitie was de middenvelder goed voor 19 doelpunten en ook nog eens zes assists. Hiermee wist Bellingham veel indruk te maken en eindigde de Engelsman op de derde plek op de topscorerslijst. Dit seizoen hoopt Bellingham dit weer te kunnen doen, maar met de komst van een goede spits zal het niet makkelijk worden voor Bellingham en lijkt het hoogstwaarschijnlijk dat Bellingham meer het spel moet gaan maken.

Zal De Koninklijke blijven domineren? - onze LaLiga voorspellingen!

Het zou een beetje oneerlijk zijn om de kans aan ons voorbij te laten schieten om zelf niet een voorspelling te maken voor het aankomend seizoen in Spanje. We zullen laten zien wie hier de meeste kans maakt op de titel en wie er eventueel verrassend kan zijn aankomend seizoen. Daarnaast ook wie er eventueel de topscorer gaat worden!

1.Real Madrid11.Celta Vigo
2.FC Barcelona12.Deportivo Alaves
3.Atlético Madrid13.Osasuna
4.Athletic Club Bilbao14.Espanyol
5.Real Sociedad15.Getafe
6.Girona16.Mallorca
7.Real Betis17.Rayo Vallecano
8.Villarreal18.Las Palmas
9.Valencia19.Real Valladolid
10.Sevilla20.Leganes

Het ziet er naar uit dat Carlo Ancelotti met zijn Real Madrid kampioen gaat worden. Ancelotti heeft een redelijk brede selectie vol kwaliteit en hier en daar ervaring. De meest getalenteerde spelers zitten op dit moment bij Real Madrid en met grote sterren als o.a. Kylian Mbappé, Jude Bellingham en Vinicius Junior moet het dan ook wel een succes worden. Hansi Flick gaat het proberen te 'flikken' met FC Barcelona om in ieder geval tweede te worden en de strijd zolang mogelijk spannend te houden. Atlético Madrid zal dit seizoen wel weer in de top drie eindigen waarschijnlijk. Verder geen hele grote verrassingen. Girona zal ongetwijfeld dit seizoen minder presteren dan vorig seizoen, maar misschien wel een goede subtopper kunnen worden. De gepromoveerden lijken op dit moment nog de slechtste teams in de competitie, dus zal directe degradatie ook geen verrassing zijn.

Winnaar Website Kansen
Real Madrid wordt kampioen LeoVegas
1.45
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Weet Kylian Mbappé zichzelf te kunnen bewijzen in Spanje?

In de Ligue 1 wist Mbappé altijd enorm goed te presteren. Zo heeft Kylian Mbappé de meeste keren de topscorerstitel gepakt in Frankrijk. In de laatste zes seizoenen was Mbappé de topscorer in Frankrijk, waarvan één keer gedeeld topscorer met Wissam Ben Yedder. De verwachtingen zijn dat de Franse spits de afmaker moet gaan worden bij Real Madrid. Met aanvoer van onder andere Jude Bellingham, Vinicius Junior en anderen zal het er goed uit moeten zien voor Kylian Mbappé.

Winnaar Website Kansen
Kylian Mbappé wordt topscorer LeoVegas
1.80
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 3 september 2024 11:37.

Hoe werkt wedden op kampioenschappen?

Het wedden op kampioenschappen is vrij gemakkelijk te begrijpen en ook nog eens redelijk populair onder sportwedders. Simpel gezegd: wed je op het team wat kampioen weet te worden aan het eind van het seizoen en dus de schaal aan het einde van het seizoen mag optillen!

Aan het einde van het seizoen worden de weddenschappen goedgekeurd, mits het eerder kan. Dit kan bijvoorbeeld zijn als een team niet meer in te halen is op de ranglijst. Al met al zijn het dus wel lange termijn weddenschappen.

Misschien wil je dit ook lezen:

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie