Wereldkampioen prijst Oranje-publiek maar ziet ook minpunten tijdens EK

Foto: Wereldkampioen prijst Oranje-publiek maar ziet ook minpunten tijdens EK

De toernooidirecteur van het EK, Philipp Lahm, is zeer positief over de supportersgroepen tijdens de eindronde in Duitsland. Hij had mooie woorden voor de Nederlandse fans, terwijl er op de halve finale tussen het gastland en Spanje een smetje zat.

Toernooidirecteur Philipp Lahm analyseert het EK in Duitsland

Lahm gaf zaterdag, een dag voor de EK-finale tussen Spanje en Engeland, een interview aan Bild en noemde EURO 2024 een groot succes. “Ik ben erg tevreden. Alles is vredig verlopen, de mensen hebben plezier gehad en kwamen graag bij elkaar. Alle wedstrijden waren uitverkocht en er kwamen circa zes miljoen mensen af op de fanzones. Dat is erg positief.” Vooral de marsen naar het stadion maakten indruk op de verdediger van weleer. “Zoiets had ik nog nooit gezien. De Nederlanders sprongen er in dat opzicht uit.”

Als minpunten noemt Lahm onder meer de problemen op het spoor, waar Oranje in aanloop naar de halve finale tegen Engeland last van had. Ook vindt de wereldkampioen van 2014 dat Kylian Mbappé en Jude Bellingham niet het goede voorbeeld gaven met hun gedrag in de wedstrijden tegen respectievelijk Oostenrijk en Slowakije. Mbappé kreeg geel wegens tijdrekken, omdat hij geblesseerd terug het veld inging. En Bellingham ontving een boete van de UEFA wegens zijn obscene gebaar na zijn doelpunt tegen Slowakije.

Cucurella

Afgelopen week werd Marc Cucurella continu uitgejouwd door onze oosterburen tijdens de halve eindstrijd tussen Spanje tegen Frankrijk . Duitse fans hadden de pijlen gericht op de linksback, wegens zijn niet bestrafte handsbal in de kwartfinale tegen de Duitsers. “Eerst vond ik het nog wel amusant. Ik hoop dat de speler er ook om kon lachen, omdat het een teken was dat de Duitse pijn in München nog te diep zat. Maar op een zeker moment vond ik het een beetje vermoeiend worden.”

“Wat had Cucurella dan moeten doen tegen Duitsland?”, verplaatste Lahm zich in de Spanjaard. “Naar de scheidsrechter gaan en zeggen: ‘Ik raakte de bal met de hand?’ Ik vond het een penalty, maar ik kan ook begrijpen dat er niet voor werd gefloten. De hand ging niet actief naar de bal toe. Maar er zal wel altijd discussie blijven over handsballen, omdat er ruimte is voor interpretatie”, aldus Lahm, die Spanje ziet als favoriet voor de finale. “Ze hebben een duidelijk idee en topspelers.”

Goede opmerkingen van Lahm?

  • Zeker wel
  • Nou…
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie