Langere vakantie voor Feyenoord-internationals

Foto: Langere vakantie voor Feyenoord-internationals

De internationals van Feyenoord zijn weer terug in Rotterdam. Speciaal uiteraard voor de traditionele Open Dag deze zondag kwamen de verschillende EK- en Copa América-gangers terug van hun vakantie. Die vakantie is ook abrupt afgelopen want maandag gaat iedereen op trainingskamp naar Oostenrijk. Opmerkelijk, want juist de internationals van Feyenoord kunnen wel een wat langere vakantie gebruiken.

Opinie: Feyenoord moet internationals langer vakantie geven voor mentale en fysieke opkikker

Natuurlijk moet er weer gewerkt worden voor de centen, maar je kan ook doorslaan. Feyenoord is al zeker van Champions League en heeft met enkele internationals spelers die moeten worden afgeremd. Denk aan de geblesseerde Gernot Trauner of de naar vorm zoekende Santiago Giménez. Ook als je kijkt naar de internationals voor Nederland: Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida is een weekje vakantie wel heel weinig.

Bijlow moet zich mentaal en in zijn situatie zeker fysiek gaan klaarmaken voor een keepersstrijd met Timon Wellenreuther. Al kan een geïnteresseerde club met een grote portemonnee daar nog verandering in brengen. Lutsharel Geertruida baalt van een verloren EK, waarin hij weliswaar met Oranje de halve finales halen, maar zelf nauwelijks aan spelen toekwam en alleen in de dramapartij tegen Oostenrijk mocht starten van bondscoach Ronald Koeman.

Giménez wil geen langere vakantie, maar gebruikt korte vakantie wel als excuus

Genoeg dus ook voor Geertruida om even lekker bij te komen. Giménez zegt altijd dat hij niet zo lang vakantie nodig heeft, want hij houdt zo van het spelletje. Nou als iemand even moet bijkomen van alle heisa om hem en zijn fluctuerende vormlijn, dan is het Santi wel. Probleem is ook dat hij vaak wijst naar het feit dat hij nauwelijks vakanties heeft. Als het even minder gaat met voetballen of als hij een uitgebluste indruk maakt dan is dat het eerste excuus.

Een terecht excuus want voetballers mogen ook wel wat langer vakantie houden. Spaar die vakantiedagen op en gebruik ze even volop in die zomerstop. Resetten om zo fris en fruitig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Soms kan je lichamelijk en geestelijk beter even paar weken helemaal niks doen om dan weer volle bak er tegen aan te gaan, dan heel kort vakantie houden om een beetje in het ritme te blijven.

Lichaam en geest Feyenoord-internationals snakken naar rust

Voor dat laatste wordt vaak gekozen, alleen ik denk dat het veel beter is om een langere vakantie te nemen. Zeker voor de internationals die ook nog even een EK of een Copa América spelen. Na een lang seizoen is dat een heerlijk toetje voor de voetbalfan, maar lastig voor de voetballer. De liefhebber wil zo graag ballen, maar het lichaam en stiekem ook de geest snakken naar rust.

Laat Dávid Hancko, Giménez, Bijlow, Geertruida en de andere internationals nou nog minstens een weekje uitrusten en de stekker weer opladen. Daar heb je straks veel meer profijt van als het seizoen écht gaat beginnen. En ook op de langere termijn, want de blessures loeren weer en de overbelasting is al een gegeven geworden in de voetballerij. Dus werken voor je centen, maar ook vakantie nemen voor en van de centen. Feyenoord, doe er wat aan.

Over Eimert Pruis

Presentator en schrijver Eimert Pruis werkt onder de Spaanse zon voor SoccerNews. Hij richt zijn blik dus vooral op Spanje, FC Barcelona en Real Madrid, maar maakt ook inside-verhalen over Feyenoord en Oranje. Heb je een tip? Mail naar [email protected].

Wat vind jij beter?

  • Langere vakantie voor goede reset
  • Kortere vakantie om in ritme te blijven
265+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie