Langstzittende Eredivisie-trainer doet boekje open over toekomstplannen

Foto: Langstzittende Eredivisie-trainer doet boekje open over toekomstplannen

NEC draaide een uitstekend seizoen onder leiding van Rogier Meijer. Toch leek het daar aan het begin van het seizoen niet op toen er zelfs om het vertrek van de oefenmeester werd geroepen. Meijer keerde echter het sentiment, haalde zelfs de bekerfinale met NEC, maar lijkt niet van plan om nog heel lang actief te blijven in Nijmegen.

Meijer spreekt trainersambities uit en waakt voor euforie bij NEC-aanhang

Meijer is de langstzittende trainer in de Eredivisie en begint aan zijn zesde seizoen als eindverantwoordelijke bij NEC. Het is de vraag hoeveel jaren daar nog bij gaan komen. “Het is niet mijn ambitie om tot het einde van mijn trainerscarrière bij NEC te werken. Ik wil een stap maken, niet zeggende dat dit mijn laatste jaar is”, vertelt de oefenmeester in gesprek met De Gelderlander.

Meijer lijkt wel een duidelijk plaatje voor ogen te hebben. “Het lijkt me gaaf om ooit naar het buitenland te gaan en te kijken of ik me daar red met mijn voetbalfilosofie en manier van leiding geven.” Het afgelopen seizoen was succesvol voor NEC met een zesde plaats en de bekerfinale, waardoor de kritiek verstomde op Meijer. “Ik vind het niet per se mooi dat ik het sentiment bij de supporters heb gedraaid, maar wel dat zij herkennen dat we op een andere manier voetballen en dat we vreugde op de tribunes hebben gebracht. Als ik dan filmpjes zie en verhalen lees waarin fans ‘sorry Rogier’ zeggen, kan ik daar hardop om lachen. Ik hou van dat soort humor. Of zij zich aan hun woord houden en nooit meer een onvertogen woord over mij roepen? Nee, dat denk ik niet, haha.”

Meijer waakt echter voor heel veel optimisme en vindt dat supporters wel realistisch tegen de situatie aan moeten kijken. “We moeten niet verwachten dat we vorig seizoen zomaar even herhalen. We hebben veel spelers weten te behouden, maar toch is het aan het begin altijd weer even puzzelen. Ik zou heel graag NEC nog naar Europees voetbal willen leiden. En dan zien we volgend jaar wel weer wat de toekomst brengt.”

Gaat NEC de zesde plaats evenaren?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ze gaan hoger eindigen
  • Nee, ze gaan lager eindigen
429+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie