Lewandowski maakt alwéér winnende voor Barça

Foto: Lewandowski maakt alwéér winnende voor Barça

Robert Lewandowski was in de wedstrijd tegen Valencia (1-2 overwinning) al goud waard voor zijn werkgever FC Barcelona en op zaterdagavond herhaalde die geschiedenis zich, maar dan tegen Athletic Bilbao. Wéér werd het 2-1 en wéér maakte de Poolse centrumspits het winnende doelpunt.

Robert Lewandowski opnieuw goud waard voor Barcelona

Barça moest het ook tegen Athletic stellen zonder zijn grote aanwinst Dani Olmo. De international van Spanje (en dus EK-winnaar) werd een tijdje geleden al vastgelegd door de Catalanen, maar die hebben nog altijd niet de financiële ruimte om hem ook daadwerkelijk in te schrijven bij LaLiga. Zelfs niet na de terugkeer van Ilkay Gündogan naar Manchester City.

Lamine Yamal verzorgde de openingstreffer in het Estadi Olímpic Lluís Companys en dat deed het supertalent op de manier die we inmiddels van hem kennen. Vanaf de rechterflank sneed hij naar binnen en met zijn linkerschoen krulde de buitenspeler de bal achter doelverdediger Alex Padilla.

Nico en Iñaki Williams

Ook Athletic kreeg echter kansen, met de gebroeders Nico en Iñaki Williams als gevaarlijkste spelers. De 1-1 kwam echter tot stand uit een strafschop, die weggegeven werd door de jonge stopper Pau Cubarsí. Oihan Sancet nam plaats achter het ‘cadeautje’ en maakte geen fout.

Toch werd het dus nog 2-1 voor Barça. De aanval begon bij Raphinha, die de bal meegaf aan Pedri. De spelbepaler gaf voor en via Padilla kreeg Lewandowski de mogelijkheid om zijn ploeg het volle pond te bezorgen. Dat liet de goalgetter zich géén twee keer zeggen.

Scoreverloop: 1-0 (24′) L. Yamal, 1-1 (42′) O. Sancet, 2-1 (75′) R. Lewandowski

Wordt Barça kampioen?

  • Ik zie het gebeuren
  • Ik zie het niet gebeuren
52+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie