Lewandowski wijst Barça de weg bij Gavi-rentree

FC Barcelona blijft de fiere lijstaanvoerder van FC Barcelona. Real Madrid wist zaterdagavond langszij te komen, maar 24 uur later wist de Catalaanse grootmacht weer een gat te slaan: 5-1 tegen Sevilla.

FC Barcelona eenvoudig langs Sevilla

Met Frenkie de Jong als reservespeler wist FC Barcelona al voor rust de beslissing tot stand te brengen. Dat was vooral de verdienste van de Poolse spits Robert Lewandowski, die zowel de 1-0 (een strafschop) als de 3-0 (een intikker) opeiste. Tussendoor schoot middenvelder Pedri na een slim overstapje op heerlijke wijze de tweede treffer achter doelman Ørjan Nyland.

Met een marge van drie doelpunten verzekerde FC Barcelona zich moeiteloos van drie punten. Sevilla probeerde na rust nog wel de spanning terug te brengen, maar zelfs een eretreffer was de bezoekers aanvankelijk niet gegund. Een strafschop voor Isaac Romero bleef uit vanwege buitenspel.

Gavi maakt rentree

FC Barcelona wist daarentegen wel uit te lopen. Met enig fortuin schoot Pablo Torre de 4-0 tegen de touwen. Vlak voor tijd maakte Gavi nog zijn rentree door Pedri af te lossen. Een mooi moment na een langdurig hersteltraject (349 dagen), maar dat betekende wel dat De Jong op de bank bleef.

Sevilla wist in de 87ste minuut alsnog de eer te redden. Oud-Ajacied Stanis Idumbo-Muzambo werkte één-op-één met Inaki Peña doeltreffend af, maar een slotakkoord bleek dat niet te zijn. Opnieuw Torre bepaalde de eindstand op 5-1 door een vrije trap in één keer binnen te draaien.

Serie A: Inter deelt tik uit

Internazionale heeft zondagavond in de Italiaanse Serie A eveneens drie punten mogen bijschrijven. De landskampioen van 2024 rekende in het Stadio Olimpico af met AS Roma: 0-1.

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij begonnen op de bank bij Inter. Zij zagen beide teams het aluminium teisteren, waardoor de 0-0 stand lang op het scorebord bleef. Pas na een uur spelen viel dan eindelijk een doelpunt in de Italiaanse hoofdstad. Een vliegensvlugge corner werd door Lautaro Martínez schitterend afgerond.

AS Roma, dat een tegenvallend seizoen doormaakt, kreeg nog wel kansen op de 1-1. Mede dankzij Yann Sommer viel die treffer niet. Inter blijft daardoor in het spoor van koploper Napoli (twee punten verschil).

Pakt FC Barcelona dit seizoen de Spaanse titel?