Linssen won Champions League: “Twee uur later lag ik alweer op de bank”

Foto: Linssen won Champions League: “Twee uur later lag ik alweer op de bank”

Bryan Linssen heeft het momenteel goed naar zijn zin in Japan, zo vertelt hij in een interview met de NOS. Vrijdagmiddag speelt de aanvaller in het WK voor clubteams met Urawa Red Diamonds tegen Club León.

Lastige periode voor Linssen in Japan

In de zomer van 2022 besloot Linssen om zijn Feyenoord-periode achter zich te laten en naar Japan te verhuizen. Het leek hem een geweldige stap, maar in de praktijk bleek de verandering lastiger te zijn. “In het begin was mijn leven heel eentonig: wakker worden, trainen en naar huis. Op de bank liggen. En dan de volgende dag hetzelfde riedeltje”, zo vertelt Linssen.

Het was voor de Nederlander een ervaring om van te leren. Voor Linssen was het Japanse leven namelijk heel iets anders dan wat hij zich had voorgesteld. “Van tevoren denk je erover na alsof je op vakantie gaat. Je ziet voor je dat je de hele tijd leuke dingen aan het doen bent. Maar zo werkt het niet, als je ergens gaat voetballen.”

Intussen heeft hij echter de smaak te pakken en voelt hij zich uitstekend bij de club, waardoor hij ook voetballend meer van zichzelf kan laten zien. “Sinds afgelopen zomer ben ik er steeds meer op uit gegaan. Toch even de stad in, in plaats van naar huis gaan. Afspreken, leuke plekken bezoeken, ergens wat eten. Nu ben ik hier heel goed op mijn plek.”

Champions League-winst Urawa Red Diamonds

Dit jaar won hij de Aziatische Champions League. Hij dacht een grote happening te beleven, maar dat liep toch anders. “Ik ging ervan uit dat het groot feest zou zijn, maar in de kleedkamer leek het wel alsof er niks gebeurd was. We hebben na het omkleden nog een drankje gedaan, maar dat was het wel. Twee uur nadat ik de Champions League won, zat ik alweer thuis op de bank.”

Heeft Linssen de juiste stap gemaakt?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, ik vind van niet
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie