‘Liverpool doet eerste miljoenenbod op Uruguayaans talent’

Foto: ‘Liverpool doet eerste miljoenenbod op Uruguayaans talent’

Liverpool wil aankomende zomer zakendoen met Sporting Portugal, zo meldt Record donderdag. De Engelsen hebben naar verluidt hun oog laten vallen op Manuel Ugarte, waarvan de club verwacht dat hij op termijn een belangrijke speler van de club kan gaan worden.

Interesse van Liverpool

Het huidige seizoen van Liverpool zorgt intern allerminst voor tevredenheid. De ploeg van Jürgen Klopp staat op de vijfde plaats in de Premier League en dreigt een ticket voor de Champions League mis te lopen, terwijl het dit voetbaljaar in het miljardenbal eveneens teleurstellend presteerde. De club weet dan ook dat het volgend seizoen beter moet.

Achter de schermen werkt het daarom hard aan versterkingen die voor frisse energie in de selectie kunnen zorgen. Ugarte zou een van de spelers moeten zijn. De middenvelder begon ooit zijn loopbaan in zijn vaderland Uruguay bij CA Fénix en dwong na een reeks goede prestaties een transfer af naar Portugal, waar hij voor FC Famalicão kwam te spelen.

Een half jaar later had Sporting Portugal ruim 10 miljoen euro over om hem naar de club de halen, waardoor hij de afgelopen 2 seizoenen op een hoog niveau in Portugal meespeelde. Ugarte ontwikkelde zichzelf in die periode tot een vaste waarde binnen het basisteam en zorgde er zo voor dat Liverpool geïnteresseerd in hem raakte.

Ontsnappingsclausule Ugarte

Aangezien hij nog tot medio 2026 vastligt, hoeft Sporting Portugal hem niet te verkopen. Naar verluidt staat er echter een ontsnappingsclausule van 60 miljoen euro in zijn contract, waardoor Liverpool een serieuze mogelijkheid heeft om hem te halen. Naar verwachting komt Liverpool deze week met hun eerste bod, waarna het onderhandelingsspel zal beginnen.

Moet Liverpool voor Manuel Ugart gaan?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie