Liverpool en Slot number one na zege op Wolves

Het kan niet op voor Liverpool en zijn oefenmeester Arne Slot. Er werd dan wel met 0-1 verloren van Nottingham Forest, dat ligt al weer achter ons en op zaterdagavond bonden The Reds Wolverhampton Wanderers aan de zegekar. Met een eerste plek in de Premier League als gevolg.

Liverpool heeft het moeilijk bij Wolverhampton Wanderers, maar wint wel

Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch begonnen in de basis in het Molineux Stadium, maar Cody Gakpo zat (zoals gewoonlijk eigenlijk) op de bank. Het was echter geen makkelijke wedstrijd voor de Premier League-grootmacht, verre van zelfs, want Wolverhampton bood goed tegenstand. Matheus Cunha en Mario Lemina waren de uitblinkers aan de kant van de thuisploeg en de mannen van Slot leken geen antwoord te hebben.

Liverpool groeide echter in de wedstrijd en sloeg vlak voor rust toe ook: Diogo Jota gaf de bal voor en Ibrahima Konaté liet zich fêteren. Daarna speelde de doelpuntenmaker echter een negatieve hoofdrol, want in de tweede helft was er een misverstand tussen de centrumverdediger en keeper Alisson Becker, waar Ajax-huurling Carlos Forbs van kon profiteren. Hij probeerde op doel te schieten, maar dat mislukte. Toch kwam de bal terecht bij Rayan Aït-Nouri, die voor de 1-1 tekende.

The Reds leden echter geen puntenverlies in het Molineux Stadium, want het werd nog 1-2. Het winnende doelpunt werd gescoord uit een strafschop, door Mohamed Salah, na een overtreding van Nelson Semedo op Trent Alexander-Arnold. Daarna kwam de overwinning van Liverpool eigenlijk niet meer in gevaar, want in de slotfase waren The Wolves ietwat tandeloos.

Vanwege het gelijke spel van Manchester City bij Newcastle United (1-1) klimt Liverpool naar de eerste plaats in de Premier League, met vijftien punten uit zes duels.

Scoreverloop: 0-1 (45′) I. Konaté, 1-1 (56′) R. Aït-Nouri, 1-2 (61′) M. Salah