Lof én kritiek voor Weghorst: “Kan ook iets minder”

Foto: Lof én kritiek voor Weghorst: “Kan ook iets minder”

Ajax presenteerde afgelopen donderdag Wout Weghorst als nieuwe aanwinst. Marco van Basten denkt dat de Amsterdamse club zijn kwaliteiten en vooral drive goed kan gebruiken.

Marco van Basten blij met Wout Weghorst bij Ajax

“Het is een beetje een gemaakte voetballer, maar hij heeft een goede mentaliteit en wil winnen”, opent Van Basten maandagavond in Rondo. “Hij doet er alles aan en dat is iets wat Ajax inmiddels nodig heeft. Ze hebben iemand nodig die de boel afjaagt, blijft staan en weet wat er gedaan moet worden. Die ervaring heeft hij wel. De mentaliteit die hij meeneemt in het veld, is voor Ajax helpend.”

Rafael van der Vaart wil af van het stempel ‘echte Ajax-spits’. “Hij geeft gewoon vierhonderd procent, niet normaal. Je ziet hem bezig en soms kan het ook iets minder. Hij gedraagt zich op een manier waaraan ik me als teamgenoot kapot zou ergeren. Tijdens het EK moest het ook de Wout Weghorst-show zijn.”

Mentaliteit Oranje-spits van grote waarde

Van Basten: “Je moet er een beetje doorheen prikken. Ik denk dat hij er uiteindelijk voor zorgt dat er een beter resultaat komt. Hij heeft wel een winnaarsmentaliteit en is in staat om iemand bij zijn oren te pakken. Dat is wat er nodig is bij Ajax: duidelijkheid en strak, goed beleid. Het blijft een beperkte voetballer, maar het is wel een jongen die er kneiterhard voor werkt. Dat kan Ajax in de fase waarin ze zitten goed gebruiken.”

Wel vindt Van Basten het aantal Ajax-spitsen te groot. “Drie is niet goed. Dat is overdreven en een onzinverhaal. Dit functioneert niet. Twee is prima, dat is concurrentie, maar drie is te veel. In een voetbalteam heb je alles dubbel bezet. Als je met z’n drieën bent en je bent redelijk vergelijkbaar, dat is vragen om problemen.”

Gaat Ajax profiteren van zijn komst?

  • Ja
  • Nee
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie