‘Lof Lampard voor Van de Beek gaat nergens over’

Foto: ‘Lof Lampard voor Van de Beek gaat nergens over’

Donny van de Beek kende een indrukwekkende eerste beurt als basisspeler bij Everton, tegen Leeds United (3-0) afgelopen weekend. Gevraagd wordt aan journalist Valentijn Driessen of hij ‘enthousiast is geworden’ van Van de Beek?

“Enthousiast? Nou ja, hij was gewoon. Ik heb die hele wedstrijd gezien, maar hij speelde een hele normale wedstrijd. Echt niets bijzonders. Frank Lampard was lyrisch, maar dat gaat echt helemaal nergens over. Hij is een aankoop van Lampard, die Donny gewoon een paar veren in zijn reet steekt omdat Lampard verantwoordelijk is. Donny van de Beek speelde aardig, maar echt niet bijzonder. Het is wel goed dát hij speelde en direct negentig minuten speelde. Je mag dit gewoon van Donny eisen”, stelt Driessen in de podcast Kick Off, van De Telegraaf.

Trainer en kranten vol lof

Trainer Lampard zei over de man uit Nijkerkerveen: “Ik vond Donny geweldig. Het is niet makkelijk om met twee op het middenveld te spelen. Hij deed het briljant samen met Allan. Het is bijzonder voor Van de Beek om eerst thuis te spelen met Everton. Soms was hij wat te rustig aan de bal, maar hij werkt hard en speelt zeer intelligent. Het was geweldig. Hij kan spelen als nummer zes. Maar hij kan ook hoger op het veld spelen. Hij heeft het talent om tussen de linies te spelen. De dreiging voor het doel is een van de redenen dat hij gehaald is.”

Ook de kranten waren positief. Zo schreef de Liverpool Echo: “Misschien was dit het bewijs dat Manchester United een echt talent verpestte. Dit was het optreden van een proper Everton midfielder.” En The Guardian liet noteren: “Van de Beek was excellent in zijn eerste thuiswedstrijd met Everton. Manchester United-fans moeten zich afvragen waarom hij verhuurd mocht worden. Van de Beek zag er scherper uit in het blauw van Everton dan in het rood van Manchester United. Dat hij op een gegeven moment rondliep met een bloedende neus, maakte hem alleen maar populairder bij de Everton-fans.”

Rio Ferdinand

En oud-international Rio Ferdinand zei al: “Ik heb met een paar mensen gesproken en ze zeiden dat hij het niveau op de trainingen meteen omhoog heeft getild.” Bij Everton zou men er naar verluidt ‘niets van begrijpen dat Manchester United hem heeft laten gaan’. “Veel van hen hadden zoiets van: wauw, als hij zo goed is, dan moeten ze wel ongelooflijk goed zijn bij Manchester United als hij geen basisplaats kan veroveren..”

Everton wint van Southampton? Jij wint 3,6x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
3+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
5+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
37+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
86+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
306+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
63+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
88+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
120+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
87+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
151+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
158+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie