Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Lof voor Ajacied: ‘Niet te geloven, bizar wat hij kan’

Soccernews

Ajax won afgelopen weekend met 5-0 van sc Heerenveen. Het is dan ook niet gek dat de Amsterdammers hofleverancier zijn voor het Elftal van de Week in De Telegraaf, samengesteld door rapporteur Henny Meijer.

Zo kiest Meijer voor Jurriën Timber centraal achterin. “Niet te geloven, man. Het is toch bizar wat hij allemaal kan? Die jongen maakt bijna geen fout, komt met zijn sprongkracht ook bijna twee meter hoog. Als spits word je helemaal gek van zo’n verdediger, dan kun je beter gewisseld worden. Hij is al zo volwassen, zo rustig. Dit is niet een binkie die alleen maar stoer doet, wat je ook wel eens ziet.”

Op het middenveld gaat Meijer voor Kenneth Taylor, die hij ‘misschien wel dé revelatie van het seizoen’ noemt. “Hij is nog jong, maar speelt al als een volwassen kerel. Hij is goed met beide benen, heeft diepgang en durft de ballen te vragen. Zijn basisniveau is heel hoog. Dat maakt het mooi om te kijken hoe zo’n jongen zich tegen Liverpool zal houden. Tegen die grote jongens kun je zien of Ajax goud in handen heeft met die jonge gasten.”

Tadic en Kudus

“Dusan Tadic van Ajax is mijn speler van de week. De afgelopen tijd dacht je wel eens: kom op, man. Je gaat van alles bedenken: wat zou er met hem aan de hand zijn? Maar hij gaf tegen Heerenveen weer drie assists. Hij is terug, hij is er weer en dat gun ik hem. Tadic voetbalde weer zo top als in de vorige seizoenen. Voor Alfred Schreuder is dit ook lekker richting het duel met Liverpool. Hij hoeft zich niet achter de oren te krabben wat zijn positie betreft.”

Tot slot staat Mohammed Kudus in de spits bij Meijer. “Hij wou vertrekken, is toch gebleven, heeft de knop omgezet en heeft de kans gekregen van Schreuder. Hij deed het tegen Rangers al geweldig en maakte nu weer twee goals. Hij kwam, zag en overwon. Ik ben een Brobbey-fan, maar aan Kudus zie je dat hij nog zoveel meer beheerst. Hij geeft meer mogelijkheden dan een statische spits die met de rug naar de goal speelt en er vooral is om te kaatsen. Hij is niet alleen gevaarlijk in de zestien, maar ook eromheen.”

TIP: Wint Ajax bij Liverpool? Win 5,75 keer je inleg via Unibet!

Kudus is momenteel de beste als spits van Ajax

  • Eens
  • Oneens
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie