Loftrompet afgestoken over ‘nagenoeg foutloze’ De Ligt

Foto: Loftrompet afgestoken over ‘nagenoeg foutloze’ De Ligt

De Duitse media zijn zeer te spreken over de manier waarop Matthijs de Ligt zich bij Bayern München ontwikkelt. Volgens de Duitse sportzender RAN is hij inmiddels een van de belangrijkste spelers uit de selectie.

Gewenningsproces van De Ligt

Na het seizoen 2018/2019 besloot De Ligt bij Ajax te vertrekken en een overstap naar Juventus te maken. Het bleek geen succes te zijn. Hoewel de verdediger naast een aantal slepende blessures voldoende speeltijd kreeg, kwamen zijn kwaliteiten uiteindelijk niet tot zijn recht en besloot hij afgelopen zomer dat het tijd was voor een nieuwe stap.

Met een transfer naar München kwam de droom van De Ligt uit, alhoewel hij eerst een periode nodig had om te wennen aan het team en de competitie. “De aanwinst van Juventus had tijd nodig om aan de verwachtingen te voldoen. Hij begon op de bank, had een trainingsachterstand en moest fitter worden”, stelt de sportzender.

Ontwikkeling bij Bayern München

Het geduld van Bayern München wordt momenteel beloond, want de laatste maanden behoort De Ligt tot de vaste basiskrachten en neemt hij zijn team op sleeptouw. Zo maakte hij zaterdag een prachtige treffer tegen SC Freiburg, waardoor zijn ploeg met een 0-1 zege alsnog de drie punten mee naar huis kon nemen.

“De Ligt speelt nagenoeg foutloos, werpt zich in ieder duel en loopt voorop als de onbetwiste leider van de defensie van Bayern”, zo vervolgt het medium dan ook. “Momenteel maakt De Ligt steeds meer indruk. De redding in de Champions League tegen Paris Saint-Germain toont zijn ontwikkeling aan.” Dinsdagavond neemt Bayern München het in de kwartfinale op tegen Manchester City.

Wint Bayern München op bezoek bij Manchester City?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is De Ligt onmisbaar voor Bayern München?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie