Luis Rubiales stapt (eindelijk) op na Hermoso-rel

Foto: Luis Rubiales stapt (eindelijk) op na Hermoso-rel

De laatste weken heb je de naam ‘Luis Rubiales’ hoogstwaarschijnlijk behoorlijk vaak voorbij zien komen. Het Spaanse vrouwenelftal won het WK in Australië en Nieuw-Zeeland, Rubiales, de president, gaf Jenni Hermoso een zoen op de mond en er was een rel geboren. Die kost hem nu eindelijk de kop.

Luis Rubiales stapt op als president Spaanse voetbalbond

‘Eindelijk’ schrijven we omdat Rubiales behoorlijk lang tegenstribbelde. Samen met de nationale voetbalbond van Spanje, de RFEF, kwam hij zelfs op de proppen met een heuse reconstructie aan de hand van foto’s, die zijn onschuld moest bewijzen. Ook zei hij in een toespraak: ‘Denken jullie dat ik op ga stappen? Nee! Nee! Dat ga ik niet doen.”

Nu is het moment dan toch daar, vertelt Rubiales zelf in een exclusief interview met de Engelse televisiepersoonlijkheid Piers Morgan. Als de waaromvraag ter sprake komt begint de bestuurder over zijn familie: “Ik hou zo, zo ongelooflijk veel van mijn dochters. Ik ben ook heel trots op ze en ze zijn heel belangrijk voor me. En mijn ontslag? Ja, ik ga ontslag nemen. Ik kan gewoon niet verdergaan met mijn werk.”

“Het gaat niet meer alleen om mij”

“Wat heeft de doorslag gegeven?”, vraagt Morgan, “heb je misschien met je vader gepraat? Of met je dochters?” Rubiales: “Ik heb inderdaad met mijn vader en mijn dochters gepraat. Ze zeiden: Luis, je moet je nu op je leven focussen. Anders ga je je geliefden waarschijnlijk beschadigen. Maar niet alleen je geliefden, maar ook de sport waar je zoveel van houdt. Het gaat nu dus niet meer alleen om mij, maar ook om derden. Daarom is dit (aftreden, red.) het intelligentste wat ik kan doen…”

Goede actie?

  • Zeker
  • Nee
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie