Maakte PSV cruciale inschattingsfout bij Noa Lang?

Foto: Maakte PSV cruciale inschattingsfout bij Noa Lang?

Nadat Fortuna Sittard in de competitie eenvoudig en niet eens met oogstrelend voetbal aan de kant is gezet, gaat het voor PSV nu écht om de spreekwoordelijke worst met een bezoekje aan het Franse Lens in de Champions League. Zónder creatief balkunstenaar Noa Lang in de voorhoede. Had deze absentie op zulk een cruciaal moment door de club zelf voorkomen kunnen worden?

Hoe cruciaal gaat het gemis van Noa Lang zijn voor PSV in Champions League tegen RC Lens?

Geen flitsende acties op de linker- en rechtervleugel óf door het centrum van de vijandelijke verdediging. Terwijl Hirving Lozano de plaats van Noa Lang in de frontlinie zaterdagavond tegen Fortuna innam, zat laatstgenoemde aanvaller keurig gesoigneerd op een chique stoel op de tribune in het stadion van zijn club PSV. Naast hem werd een glas wijn genuttigd.

Turend op zijn mobiele telefoon doodde Lang even zijn tijd. Niks voetballen dus op dat moment. Omdat de spieren in zijn bovenbeen op zijn minst geïrriteerd zijn. Een hamstringblessure is één van die kwetsuren waar een voetballer doorgaans sowieso niet graag mee te maken krijgt. Omdat de lengte van de herstelperiode vaker onzeker is en geduldig wachten dan meestal gevraagd wordt.

Stapje terug

Trainer Peter Bosz had er voorafgaand aan het duel met de Limburgers nog even wat verdere uitleg over gegeven: “Dit is de derde keer dit soort blessure voor Lang. Hij heeft te weinig rust gehad, een paar dagen, in de voorbereiding. Daar kon hij niks aan doen. Dát was even teveel en we doen nu even een stapje terug.”

Hierdoor drong zich de vraag op of PSV zelf niet de van Club Brugge overgekomen flankspeler meer tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen? Dat een voetballer immer en altijd graag wil voetballen, dat moge duidelijk zijn. Maar als iemand als Noa Lang al voor de zoveelste keer met dezelfde blessure kampt, is het dan niet zaak dat de technische en medische staf soms even het stoplicht op rood zet?

Dus door iemand als Lang wat meer rust te geven als dat nodig blijkt te zijn. De technisch vaardige aanvaller is in korte tijd al heel erg belangrijk geworden voor PSV, maar het in de Champions League écht om de knikkers gaat, staat hij niét op het wedstrijdformulier.

Topper

Niet als er eigenlijk gewonnen moét gaan worden in het miljoenenbal bij het Franse RC Lens, maar ook niet als komend weekend de degens gekruist moeten gaan worden met Ajax. Een duel dat zeker op papier nog altijd een topper is, al wil het in Amsterdam op dit moment zeker op sportief gebied nog niet allemaal zo vlotten.

Noa Lang had de Bosz-formatie hierbij zeker kunnen helpen. Met doelpunten of belangrijke assists. Met een zege in Frankrijk kán het er op het Europese toneel voor de Eindhovenaren, na een nederlaag bij Arsenal en een schamel puntje in eigen huis tegen Sevilla, allemaal anders uitzien.

In de Eredivisie heeft PSV dan wel keurig tot op heden alles gewonnen en voert fier de ranglijst aan, maar ook dáár zullen de Brabanders op hun qui-vive moeten blijven want AZ en Feyenoord zitten als een loerende vijand op het vinkentouw. Bosz heeft dan wel met Lozano een goede vervanger voor Noa Lang, maar dan nog.

De situatie rondom zijn spierblessure zal intern bij PSV zeker ook een leermoment zijn. Zo was in ieder geval te horen aan de woorden van Peter Bosz, in ieder geval tussen de regels door, toen hij hierover sprak. Zulke momenten moeten alles en iedereen op De Herdgang op scherp zetten.

Lens sterker dan gedacht

Want in Eindhoven zal bijkans iedereen die zeggenschap heeft rondom het eerste elftal zich voor zijn kop slaan, als dadelijk is gebleken dat de absentie van Lang in Lens cruciaal is geweest omdat er bijvoorbeeld verloren is. Kan dat? Ja, want de Fransen – die in de competitie na een slechte start inmiddels weer beter presteren – klopten nog niet zolang geleden in eigen stadion topfavoriet in de poule en Engelse grootmacht Arsenal.

Is een zege onmogelijk voor PSV? Nee, dat nou ook weer niet. Omdat technische baas Earnest Stewart zijn trainer een kwalitatief sterke selectie heeft voorgeschoteld waar hij mee kan werken. De extra impulsen van iemand als Noa Lang hadden echter voor nóg meer stootkracht kunnen zorgen.

Hoe overkomelijk zijn afwezigheid zal zijn, dat zal dinsdagavond in het stadion Bollaert-Delelis gaan blijken. Van onderschatting zal zeker geen sprake meer moeten zijn bij PSV. Simpelweg omdat Lens niet zo’n matige en dus zwakkere opponent zal zijn zoals voorafgaand aan de poulewedstrijden in de Champions League gedacht.

PSV krijgt het zonder Noa Lang erg moeilijk tegen Lens

  • Eens
  • Oneens
358+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie