Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Maar één iemand de baas bij Ajax’

Soccernews

Bij Ajax is er achter de schermen een hoop veranderd in de laatste maanden, maar één ding staat nog altijd als een paal boven water: Edwin van der Sar ‘blijft de baas over het voetbal’ bij de club, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

De voormalig doelman is nog altijd eindverantwoordelijke als het gaat over transfers voor (Jong) Ajax. “Het technisch management Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar moet verantwoording afleggen aan de algemeen directeur, die tot medio 2025 bijtekende. Deze constructie is na het vertrek van Marc Overmars doorgevoerd en blijft in stand zolang de landskampioen niet beschikt over een directeur voetbalzaken”, aldus de krant.

Maurits Hendriks

Tot dusver maakte Ajax nog geen haast in het speuren naar een nieuwe directeur voetbalzaken. “Wel kondigde Ajax de komst aan van Maurits Hendriks als sportief directeur ofwel Chief Sports Officer (CSO) zoals de functie van de voormalig NOC*NSF-directeur genoemd wordt in de Johan Cruijff ArenA. Hij zal geen bemoeienis met het eerste elftal en Jong Ajax hebben”, benadrukt De Telegraaf tot slot.

Hendriks buigt zich met name over ‘De Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en aan alle ondersteunde specialisten in de organisatie’. “Met Hendriks halen we organisatorische ervaring uit de topsport in huis en hij heeft veel bestuurlijke ervaring. Samen met de andere directieleden moet hij een bijdrage leveren aan een veilig werk- en sportklimaat”, jubelde Ajax daar over.

TIP: Scoort Kenneth Taylor tegen Liverpool? Pak 5x je inzet bij Unibet!

Van der Sar is een topper in zijn vak

  • Eens
  • Ik heb nog zo mijn twijfels..
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie