Man City herpakt zich tegen Tractor Boys, Spurs halen uit

In het Etihad Stadium heerste even lichte bezorgdheid toen promovendus Ipswich Town al na zeven minuten spelen brutaal de voorsprong greep, maar uiteindelijk won Manchester City ‘gewoon’ van The Tractor Boys, vooral dankzij Erling Haaland: 4-1.

Manchester City en Tottenham Hotspur scoren er lustig op los in Premier League

Het was Sammie Szmodics die namens Ipswich de score opende tegen de ploeg van Pep Guardiola, maar binnen no-time stelde de thuisploeg orde op zaken. In minuut 12 benutte Haaland een penalty, twee minuten later bracht Kevin de Bruyne de gastheren op voorsprong en nog eens twee minuten later gooide Haaland het duel al op slot: 3-1, minuut 16. Het slotakkoord kwam in minuut 88 van Haaland, de Noor completeerde zijn hattrick.

Ook Tottenham Hotspur scoorde er zaterdag vier, thuis tegen het zorgwekkend zwakke Everton. Doelman Jordan Pickford keepte een gruwelpot en het waren Yves Bissouma, Heung-min Son, Cristian Romero en andermaal Son die daarvan profiteerden door te scoren. Bij de tweede goal van de Zuid-Koreaan was Mickey van de Ven de assistgever.